Onsdag 19 december 2018

Västerbottningen

Öredalens IK hade önskat köpa gamla sargen, som nu istället kommer att monteras på konstgräsplanen i Bjurholm, som det ursprungligen var tänkt. Foto: FREDRIK BJÄRNESAND

Bjurholm får rink i vinter

Bjurholm · Published okt 3, 2018 at 15:00

Det blir en hockeyrink på konstgräsplanen bakom Folkets hus i Bjurholm i vinter.

På tisdagen beslutade kommunstyrelsen att avvakta med en försäljning av den gamla sargen som kommunen köpte av Nya Fredrika åkeri 2017, men som aldrig monterades eftersom det bedömdes bli för mycket arbete att sätta ner och ta upp den mellan säsongerna.

– Vi får utvärdera nästa år, då slipper vi kanske köpa nya sarg. Onödigt med ett dyrt inköp om det fungerar med den gamla, säger Christina Lidström (M), kommunalråd.

Beslutet föranleddes av att Öredalens IK hade önskat köpa sargen för permanent montering vid Sunnanå gamla skola, Västerås, där ÖIK håller till och vintertid spolar hockeybanan.

Däremot kommer klubben att få köpa kommunens gamla traktormonterade ismaskin, typ isskrapa som monteras efter jordbruksfordon, för den symboliska summan 100 kronor.

– Ett fornimme från när det fanns hockeyrink i Bjurholm på 1980-talet, säger Örjan Svensson, gatuingenjör.

Vännäs kommunbudget vänder uppåt mot plus

Vännäs Tidigare i höst var Vännäs kommun på väg att missa det budgeterade resultatet för 2018 Men strax före årsskiftet pekar prognosen uppåt igen.

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...