Måndag 3 augusti 2020

Västerbottningen

För två år sedan stängde Swedbank kontoret i Bjurholm. Därmed försvann serviceboxen för kontantinlämning. Foto: ARKIV/FREDRIK BJÄRNESAND

Bjurholm kan få tillbaka servicebox för kontanter

Hösten 2017 stängde Swedbank i Bjurholm, då drogs även serviceboxen för kontanter in. Nu kan en lösning var på gång både i Bjurholm och Vännäs.

Bjurholm/Vännäs · Published nov 29, 2019 at 09:15

Bjurholms kommun träffade nyligen en representant från företaget CDsys, för att hitta en lösning för kontantinsättning dygnet runt. Planen är att placera en servicebox i kommunhuset.

För att kunna sätta igång efterlyser Bjurholms näringslivskontor intresseanmälningar från företag och föreningar som i dag använder servicebox. De vill också veta ungefär vilka mängder som ”bankas” per månad.

– Det skulle räcka med fem kunder som sätter in lite större mängder någorlunda regelbundet, säger Claudia Wieczorek, näringslivsutvecklare, som vill ha svar senast den 2 december.

– När vi frågat är det inte så många som säger att de har ett behov, kontanterna minskar och många har hittat en egen lösninng, men de som måste åka till Umeå för att banka är bekymrade.

I höst medverkade Nordmalings kommun till att ett nytt serviceställe kunde öppnas. Även i Vännäs är en lösning för att banka pengar på gång. Var boxen ska vara placerad är inte offentligt, på grund av säkerhetsskäl.

– Vi ska stämma av lokalen med berörda företag innan vi kör igång, säger Birgitta Samuelsson, ekonomichef i Vännäs.

Författare i Bjurholm efterlyser noveller

Bjurholm Skrivgruppen Skrivlyan i Bjurholm efterlyser bidrag till en novellantologi som har anknytning till orten. "Nu blir den äntligen av", säger författaren Louise Bonta.