Tisdag 4 augusti 2020

Västerbottningen

Musiken blandades med jubel vid vackra Angsjön

I två dagar kunde besökare och campinggäster i Angsjön, Bjurholms kommun, njuta av musikfestivalen igen. Artister, trubadurer och musiker från hela Västerbotten, samt Härnösand, kom för att bjuda publiken på allt från visor, pop och rock till blues och latinamerikanska toner.

Angsjön · Published aug 9, 2019 at 11:15

Först ut på den lilla scenen invid vattnet var David Henriksson från Örträsk. David Bjöd på en kavalkad av kända låtar bland annat Elvis, Creedence och Jerry Williams.

– Jag har en brokiga bakgrund med en far som är pingstpredikant och en farbror som var proffesionell dansbandsmusiker, sen fastnade jag själv för hårdrock och började sjunga i ett band när jag var 14 år, berättar David. Det har gjort att jag spelar allt från Lapp-Lisa till ACDC.

– Det är alltid roligt att komma hit och spela för det är så vackert här, säger David som kommer att ordna konsert för Musikhjälpen för tredje gången i år i Örträsk.

Baron´s Band har spelat tillsammans i tio års tid och kom till Angsjön för första gången.

– Vi trivs ganska bra ihop och har kul, säger Alf Eriksson som är född i Inre Öreström norr om Bjurholm.

Trummisen Erik Lindberg håller med och säger:

– Det är en speciell känsla och om man inte tyckte det var roligt skulle man inte fortsätta.

– Vårt område sträcker sig från Umeå, Jörn och Dorotea ner till Timrå och vi kör med allt från Jimmy Hendricks till blues, berättar Alf. Det blir mycket sextiotalsmusik från Shadows och Rolling Stones bland annat.

Tonerna av Apache ekade ut över vattnet i sommarnatten.

Joel Nunez kom från Skellefteå med sin gitarr och bjöd på låtar av Tom Jones, Elvis och latinamerikanska rytmer. Han kom till Sverige 2014 och underhöll tillsammans med andra musiker.

– Jag trodde inte att jag skulle stanna här så här länge, men nu har jag spelat in en CD, jag har en låt som spelas i radion och planerar att spela in en ny CD med egna låtar, berättar Joel som tidigare underhöll gästerna på ett stort Italienskt kryssningsfartyg.

– Redan efter ett år här fick jag möjlighet att ha en konsert tillsammans med Skellefteå Big Band och jag älskar att underhålla, så min dröm är att få turnera med ett eget band, berättar Joel som har jobbat som musiklärare i Miami.

Alla artister och musiker gav järnet och bjöd på skön musik och sång till publikens jubel.

Bronkko, Carnival, Helldorado, Målle, Chris O´Berg band och Beverly Brothers samt RG and The Locomotive Eclipse bjöd på sköna musikupplevelser. Pepita Slappers avslutade musikfestivalen i Angsjön med en bejublad final.

Det är alltid roligt att komma hit och spela.

Författare i Bjurholm efterlyser noveller

Bjurholm Skrivgruppen Skrivlyan i Bjurholm efterlyser bidrag till en novellantologi som har anknytning till orten. "Nu blir den äntligen av", säger författaren Louise Bonta.