Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Ny satsning på campingen

Den 1 oktober tog Nordmalings kommun över ägandet av Rödvikens camping, som kommunen betalade 3,9 miljoner kronor för.
Nya namnet är Nordmalings camping, som kommunledningen tillskriver stora utvecklingsmöjligheter.

Nordmaling · Published okt 6, 2021 at 15:30

Nordmalings kommun sålde Rödvikens camping 2003 till Rundviksföretagaren Anders Devall, och i juli i år beslutade ett nästan enigt fullmäktige att kommunen skulle köpa tillbaka campingen från samma person.

– I vår vision som vi har tagit ska vi satsa på besöksnäringen, och vi ser en stor potential i den här platsen, att den behöver utvecklas mer än vad den är i dag, säger kommunalråd Madelaine Jakobsson (C).

– Sedan är inte tanken att vi långsiktigt ska driva campingen eftersom det inte är en kärnverksamhet för oss.

När kommer ni att ha en entreprenör på plats?

– Just nu är det här en bra lösning, men exakt när en entreprenör kan ta över kan jag inte svara på i dag.

Under tiden kommer Arbetsmarknadsenheten vid kommunen att driva campingen, vars nya namn är Nordmalings camping.

– Det är en otrolig förmån att vi fick frågan. Det är en jättebra träningsarena för den målgrupp som vi har, att kunna utveckla det. Det finns bra med arbetsuppgifter, både städ och reception. Så det finns otroliga möjligheter, framhåller Carola Sundström, chef för Arbetsmarknads- och integrationsenheten.

Madelaine Jakobsson betonar att kommunen inte har för avsikt att konkurrera med andra campingar i kommunen.

– Det handlar ju om att skapa ett bra samarbete med de andra två campingarna för att gemensamt locka fler besökare till Nordmaling. Vi ska absolut inte konkurrera med dem.

I samband med övertagande av campingen höll delar av kommunledningen en presskonferens på området. Anläggningens strategiska läge och dess utvecklingsmöjligheter framhölls.

– Jämför man med andra campingar längs Norrlandskusten, så är det ett väldigt bra läge. Vi ligger precis mellan Övik, Höga kusten och Umeå, säger Conny Nordendahl, kommunens näringslivsutvecklare som också framhåller närheten till Olofsfors bruk.

– Det är oerhört viktigt att det finns en välfungerande året runt-camping i kommunen.

Nya ägaren är medveten om att underhållet har släpat efter. Hur mycket vet man ännu inte i detalj.

Vad kommer upprustningen att kosta?

– Vi har ännu inte gjort någon inventering, och vi har ingen sådan summa ännu. Det handlar också om i vilken takt man tar saker och ting. Men vi ska inte satsa på någon lyxcamping, säger Madelaine Jakobsson.

– Vi börjar med det som är kostnadseffektivt. Målarfärg och ytbeläggning kommer man långt med, tillägger Conny Nordendahl.

I framtidsvisionen ingår också att på sikt återuppliva utebadet, renovera minigolfen, göra en lekplats och utegym för att förvandla campingområdet till ett attraktivt besöksmål även för Nordmalingsborna.

– Det finns mycket att göra runt omkring som ger mervärde, framhåller Carola Sundström.

Enligt Jakobsson blir det dock svårt att göra något åt badplatsen i Rödviken.

– Stranden har vi lite problem med på grund av sediment från älven. Det är svårt att göra en riktig fin badstrand som den en gång har varit.

Fler nyheter från Bjurholm och Västerbotten

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.
Västerbottningen rekommenderar

I topp på tillgängliga webbplatser

Länet Vindeln, Vännäs och Bjurholms kommun ligger alla på topp fyra när det gäller tillgänglighet i landet. Det visar Funkas nya inkluderingsbarrometer.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport