Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Nya hallen ett klipp för Bjurholm

Nu skrivs ett nytt kapitel i Bjurholms historia då lilla Castorhallen invigdes under lördagen. Förväntansfulla människor fick äntligen komma in och se det nya byggnadsverket som uppförts mellan simhallen och bollhallen vid Castorskolan i Bjurholm.

Bjurholm · Published okt 6, 2021 at 11:30

Castorhallens ekonomiska förening har under några år intensivt jobbat med att förverkliga drömmen om en lokal för friskvård och bowling i Bjurholm. Nu kan medlemmarna äntligen pusta ut och med varm hand överlåta driften av verksamheten till Bjurholms IF.

– Det har varit en dröm i många år att vi skulle kunna bygga ett gym och under resans gång så växte även idén om en bowlinghall fram, säger Harry Lindqvist.

Hallen på 800 kvadratmeter inrymmer fyra bowlingbanor, ett stort gym med omklädning och duschar, en gymnastiksal samt café. Föreningen har lagt mycket jobb på att hålla kostnaderna nere, sökt bidrag och lyckats med att hitta bowlingbanor och inventarier till bra pris. Grundplåten för att starta bygget var det stöd som Allmänna arvsfonden beviljade.

– Jag är glad att bygget är färdigt så nu blir det spännande och roligt att se fortsättningen när BIF ska ta över och driva verksamheten framåt, säger Kurt-Ivan Sandberg som är en av eldsjälarna i Castorhallen.

– Visserligen är banorna godkända för tävlingsbruk men jag ser det inte som att man ska bli duktig på bowling utan att man ska ha roligt och bowling är ju ett bra sätt att träna koordinationen, säger Kurt-Ivan som gjorde första striken när banorna provades.

Bjurholms IF ser positivt på att delar av verksamheten nu får större lokaler.

– Jag tror säkert det blir en nystart för föreningen både med det nya gymmet där vi nu har ett nytt uppdaterat låssystem och möjligheten att lära sig spela bowling, så förhoppningsvis kan vi locka nya medlemmar till föreningen, säger Pia Nygren som är ansvarig för gymkorten hos BIF.

Hon fortsätter:

– Det har funnits ett stort behov av utrymmen till alla människor som vill hålla på med träning, gymnastik, yoga, spinning och dans, så nu när allt är färdigt känns det enormt roligt.

– Det är en stor dag och vi har kämpat länge så det känns kul att vi idag äntligen kan slå upp portarna så ni får se vad vi har åstadkommit, säger Harry Lindqvist till alla besökare.

– Vi vill satsa på ungdomen och hoppas att det i framtiden är många ska tycka att det är kul att vara här och vi tänkte att framtidens bowlare ska få klippa bandet, säger Harry och räcker över saxen till 5-åriga Elise Lindqvist.

Efter att det blågula sidenbandet fallit till golvet med jubel och applåder, fick Elise rulla iväg det första klotet och lyckades pricka av nästan alla käglorna vilket ser lovande ut för framtiden.

Per-Olof Lidestav, vice ordförande i kommunstyrelsen, lämnade över en blomma till styrelsen och tackade för engagemanget.

– Jag vet att ni har lagt ner många timmars jobb för att fullfölja det här bygget, så det ni har gjort är något alldeles enastående.

Information om verksamheten i Lilla Castorhallen kommer att finnas på nätet och på Facebook.

Fler nyheter från Bjurholm och Västerbotten

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.
Västerbottningen rekommenderar

I topp på tillgängliga webbplatser

Länet Vindeln, Vännäs och Bjurholms kommun ligger alla på topp fyra när det gäller tillgänglighet i landet. Det visar Funkas nya inkluderingsbarrometer.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport