Söndag 27 september 2020

Västerbottningen

Sonny vann Tidningar i Norrs cup

För sjunde året på raken arrangerade Västerbottningen i lördags en golftävling i Mariebäck vilken i år utgjorde final i Tidningar i Norrs Golfcup över fyra deltävlingar.
Totalvann cupen gjorde Norsjöbon Sonny Lindfors medan trion Jimmy Thorén, Nina Brömster och Lena Eriksson vann var sin klass i Bjurholmstävlingen.

BJURHOLM · Published sep 3, 2020 at 11:15

Västerbottningen har sedan 2014 stått värd för en årlig golftävling i Bjurholm där det nya i år är att moderföretaget Tidningar i Norrs tidningar arrangerat en totalcup över fyra deltävlingar där den här var den sista.

– Cupen var ett roligt initiativ, redan när vi i våras hörde talas om den bestämde jag och en kompis oss för att vara med, sa Sonny som från sitt Norsjö har en bra bit till banorna Bjurholm, Lycksele, Granö och Robertsfors där cuptävlingarna spelats.

– Men det är det som är grejen, att ta sig en utflykt och få spela andra banor och rundorna nu här i Bjurholm och förra cuptävlingen i Granö har varit fantastiska. Vilka härliga banor, skröt Sonny som låg delad tvåa i sammandraget innan detta avgörande.

Denna dag blev Sonny fyra i sin C-klass för vilket han fick sju cuppoäng och därmed passerade han tidigare ledaren Sune Björklund, Lycksele GK, som nu fick hålla tillgodo med andraplatsen i cupen en poäng efter Sonny.

56-årige Sonny Lindfors från Norsjö – ursprungligen från Hemmingen – har varit med i golfsporten sedan 2005 efter att Norsjö Golfklubb såg dagens ljus året dessförinnan och han är också engagerad i klubben.

– Dom kallar mig banchef, kommenterade Sonny som själv spelar mycket golf.

– Det blir tre, fyra, fem gånger i veckan. Jag vek mig till cupens Robertsforstävling på grund av en regnprognos vilket jag väl får skämmas över, men jag tycker det här cupinitiativet var jättebra.

Det är inte bara inom Norsjös golfsport han är engagerad utan även som ledare och funktionär inom ortens ishockeyklubb.

– Där har jag varit med sedan 1987, jag är lagledare och sitter i styrelsen och är engagerad där jag behövs, sa Sonny Lindfors som var riktigt glad över att ha vunnit årets premiärlupplaga av Tidningar i Norrs Golfcup.

– Jodå, det här är jag rejält stolt över, sa Sonny och nickade mot pokalen och golfbagen som utgjorde förstapriset och beviset på att han blev mästare 2020.

Bjurholms GK:s bana i Mariebäck är i mycket bra skick och när dessutom vädret var det optimala blev det här en härlig golfdag och det med drygt 90 deltagare vilket är en mycket bra siffra.

I denna enskilda tävling var Jimmy Thorén, Sörfors GK, bruttobäst med 76 slag och han vann också A-klassen med sina fina 68 nettoslag.

– Roligt efter en strulig morgon, jag kom väl hit nio minuter för jag skulle slå ut, suckade Jimmy som de flesta andra skröt väldeliga över banan.

B-klassen såg Nina Brömster triumfera med 65 netto – och tacka pappa!?

– Vi hade en mycket trevlig boll, sa Nina som spelade tillsammans med just pappa Gunnar Liljedahl, Christoffer Holmström och tidigare nämnda A-klassegraren Jimmy Thorén.

Sörfors GK:s Lena Eriksson har tidigare vunnit Västerbottningens tävling i Bjurholm och gjorde det denna dag också i sin C-klass.

– Roligt, det var för ett par år sedan jag också vann här, sa Lena.

I cupens totala slutställning – som ni hittar på Västerbottningens hemsida – var det imponerande nog över 100 spelare som spelat till sig cuppoäng under denna sommars fyra deltävlingar.

Grejen är att ta sig en utflykt och få spela andra banor.

Cupslutställning

21 poäng: Sonny Lindfors, Norsjö GK.

20 poäng: Sune Björklund, Lycksele GK.

14 poäng: Thomas Bergquist, Norsjö GK och Curt Söderström, Umeå GK.

11 poäng: Dennis Andersson, Umeå GK, Anders Fältman, Lycksele GKValter Granström, Robertsfors GK och Peter Grubbström, Norrmjöle GK.