Tisdag 20 augusti 2019

Västerbottningen

PRO Teg uppvaktade sin äldsta medlem på hans 100-årsdag. Jubilaren Ingvar Magnusson mottog blommor av PRO Tegs vice ordförande Gunilla Eriksson. Foto: Irene Åberg

100-åring firades stort

Umeå · Published maj 12, 2019 at 13:15

PRO Tegs äldsta medlem uppvaktades på sin 100-årsdag av föreningen, släkt och vänner. Givetvis ska en sådan händelse uppmärksammas av den förening han tillhört sedan 1986. Den pigge jubilaren erhöll många blomster och presenter och bjöd på ett storståtligt fika.

De var många som sökte sig till Kasamarks samlingpunkt Pollux, när Ingvar Magnusson fyllde 100 år och hade öppet hus. En liten pratstund fick nog de flesta med den hedersamma jubilaren.  

Han föddes i Dalarna och har bott på flera platser under sitt liv, till exempel i Hofors och Arjeplog. Under andra världskriget var han stationerad vid gränsen mot Finland. Han berättade med inlevelse om den dag då Svenska sidan av misstag blev beskjuten. Av ren tursamhet blev ingen dödad. 

Det var under kriget han träffade sin fru och de fick två flickor. Dagen till ära så var det dessa två som arrangerat festen för sin far.

Han berättade om sitt liv bland annat som finsnickare och om de 100-tal vävstolar han byggt. En vävstol blev återlämnad, eftersom man i våningen under inte stod ut med det extra ljud som uppstod då vävstolen användes. Men även den såldes vidare. 

Samlingslokalen var nästan fylld till brädden när ett fyrfaldigt leve levererades till 100-åringen. 

SPF på mystisk resa

Hänt & Hört Så trevligt med SPF Gnistorna och den mystiska resan! Hela långa dagen överraskningar/trevligheter. Första stopp med smörgåsfika på Hotell Höga kusten.  Vidare mot okänt mål som...

Fäboafton i Aspeå

Hänt & Hört Ett 60-tal personer besökte Aspeå Fäbodar den 17 juli där det bjöds på hembakt fika, korv med bröd och lotterier. Musiken bestod av tre personer vid namn Valter, Jämte, Inger.

Pärlans händelserika resa till Åland

Hänt & Hört Sommaren hittills varmaste dagar befann sig medlemmar från SPF seniorerna Pärlan Vindeln på en tre-dagars resa till Åland. I arla morgonstund avgick bussen från Resecentrum....

Förstklassig konsert

Hänt & Hört Klassisk musik från tre sekler och flera länder, framfördes med stor musikalitet och elegans av Tove Edqvist, flöjt, Hanna Edqvist, oboe, Jesper Julin, kontrabas, och Anders...