Onsdag 28 juli 2021

Västerbottningen

Johan Wikström predikade på gökottan. Foto: Foto: CECILIA STRÖMBERG

Gökotta i Vännäs

Vännäs · Published jun 25, 2021 at 16:15

Årets gökotta som skulle varit på Björnlandskullen blev flyttad till missionskyrkan Vännäs pga regnigt väder. Tiden blev då också framflyttad till klockan 11.00.

Det var också planerat livesändning men tekniken strulade. Cecilia Strömberg inledde med sången ”Till din blomstrande äng”. Pastor Johan Wikström läste som inledningsord en av dagens bibeltexter om den borttappade pärlan.

Berättelsen om det borttappade fåret, den borttappade pärlan och den förlorade sonen har en gemensam poäng, att de blir återfunna. Gudstjänstbesökarna sjöng sångerna ”Som när ett barn kommer hem om kvällen” och ”En vänlig grönskas rika dräkt”.

Johan predikade om det borttappade fåret. Han drog jämförelsen med den kurragömmalek som lektes på lördagskvällen på Pengsjögården på avskedsfesten för familjerna Daniel Strömner och Stina Hägglund.

Den yngste i familjen Strömner yppade var de var och de blev lätt hittade. Poängen i texten är att vi inte behöver leta Gud.

Han letar rätt på oss och kallar oss att komma till honom. Är vi en av de nittionio fåren eller det hundrade fåret.

Vi har en bild av det borttappade fåret från söndagsskolan när det står längst ute på klippan. Han berättade också om kossorna som är ute och söker sig till det gröna goda gräset.

Herden/Bonden letar reda på djuren där de är. Jesus letar reda på oss där vi är. Cecilia sjöng två sånger efter predikan, ”I din öppna famn” och ”Gud har omsorg om dig”.

Det gavs tillfälle till en bönestund med framlagda böneämnen och Johan delade ”Välsignelsen”. Gudstjänsten avslutades med sommarpsalmen ”O vad jorden nu är skön”.

Midsommarfirande lockade många besökare

Hänt & Hört Redan några dagar före midsommar rullade några långväga ekipage in till Norsträsk camping - Västerbottens caravancamping. Det var besökare från bland annat Örebrotrakten, Småland...

Vännäs Lions tackar flera företagare för gåvor

Hänt & Hört Engagerade Lionsmedlemmar och positiva företagare kan tillsammans ge ett gott resultat. Det visade den paketauktion som hölls förra veckan till förmån för insamling till Operation...

En efterlängtad återträff

Hänt & Hört SPF Sydporten Hörnefors samlades på gräsmattan utanför Statarlängan den 1 juli. Inbjudan hade hörsammats av drygt 70 personer och det bjöds på parisare. Underhållning av Christer...

Gudstjänst i Svedjans kapell på Apostladagen

Hänt & Hört Det var mycket varmt och vackert när Susanne Hakola och Lisbeth Fors Malm förgyllde gudstjänsten med ljuvlig sång och musik i kapellet. Först Här vid stranden nära vattnet från...

Härlig gudstjänst i Tavelsjö

Hänt & Hört På tredje söndagen i Trefaldighet hade många kommit till gudstjänsten. Rubriken var Förlorad och återfunnen och dagen till ära medverkade en koralkör ur kyrkokören samt Tove...
Sport