Lördag 23 februari 2019

Västerbottningen

Lennart Forsvik från Nordmaling berättade om sina motorcykelresor. Foto: GUNNEL SUNDQVIST

Mc-äventyrare i Rundvik

RUNDVIK · Published dec 5, 2018 at 17:15

PRO Rundvik har haft höstmöte. Ordförande Bertil Johansson hälsade alla välkomna. Förutom en del formalia, som genomgång av verksamhetsplan, budget och årsavgift, hade Lennart Forsvik från Nordmaling inbjudits.

Lennart pratade om alla sina äventyr på motorcykel genom Europa. Redan i 13-årsåldern fick han sin första motorcykel och fick köra vintertid på isen på sjön. Sedan var han såld på att köra motorcykel. Vid 16 års ålder tog han körkort för motorcykel och har hållit på med detta fram till dags dato vid 79 års ålder.

Det har blivit många och långa resor genom åren och ibland med frun som spätta. Lennart har besökt de flesta länder i Europa och upplevt en del äventyrligheter. Allt har löst sig till det bästa även om de nästan alltid tältade för att få det att bli så billigt som möjligt.

Exempel på sevärdheter som besökts är Örnnästet – Himmlers 50-årspresent till Hitler. Bergskedjan Dolomiterna och dess serpentinvägar. Venedig, då Lennart ville bli transporterad av en gondoljär med hatt.

1985 besökte Lennart Isle of Man första gången och sedan dess har han kommit tillbaka dit ytterligare 19 gånger! En resa gjordes även till USA då Lennart ville se Yellowstone park som är världens största nationalpark.

Motorcykelåkningen har inte bara varit nöjesåkning utan aven tävlingar på racerbanor, dragracing och klassisk sidovagnsåkning. 1985, vid 45 års ålder, hade Lennart anmält sig till en tävling i England. Är man ändå på väg så varför inte köra själv till destinationen och har man kört dit så körde han även hem. Det blev en massa mil per motorcykel.

Lennart talade livfullt och målande om alla sina äventyr och visade under sitt anförande ett bildspel som förstärkte publikens upplevelse.

PRO Rundviks ordförande tackade Lennart Forsvik för underhållningen, och kökspersonalen för det goda fikat, och så avslutades mötet.

Maria berättade om Dagens Dam

Hänt & Hört Under rubriken ”Dagens Dam” besökte Maria Persson, Umeå, Vindelns Föreläsningsförening och berättade om sitt bildprojekt. Varje dag publicerar hon en bild på en känd och ibland...

Konsert i Jazz och Folkton

Hänt & Hört Bröderna Peter Nordvall, saxofon, och Ulf Nordvall, piano och orgel, gladde de som kommit till Tavelsjö kyrka med ett härligt, blandat program i Jazz och Folkton. Några av låtarna...

C-ledare deltog på årsmöte

Hänt & Hört Ewa-May Karlsson Centerpartiets gruppledare i Region Västerbotten, var inbjuden till Tavelsjöcenterns årsmöte i Tavelsjö Bygdegård. Hon berättade bland annat om den svåra...

Underhållning i Sydporten

Hänt & Hört SPF Sydporten har haft årets första medlemsmöte som lockade ett 80-tal medlemmar att lyssna till musik av Sten-Åkes Trio, i Församlingsgården i Hörnefors. Ordförande Christer...

Kyndelmässodagen firades bland såväl stora som små

Hänt & Hört Det var mässa för stora och små på Kyndelsmässodagen. Barnkören sjöng mycket fint i Barn och stjärnor föds i mörkret, Fin som en fågel, Hidingplace samt Låt ljusen i vår kyrka,...

Innehållsrik dagsutflykt till Umeå

Hänt & Hört SPF Seniorerna Pärlan Vindeln arrangerade nyligen en dagsutflykt till Umeå. Resan utgick från Vindelns Resecentrum, chaufför var Gunnar Brändström och reseledare Kenth Ärletun.