Tisdag 18 februari 2020

Västerbottningen

Kerstin Hörnfeldt och Dan Allen. Foto: NILS-ÅKE SANDSTRÖM

Nytt krögarpar i Tavelsjö

Tavelsjö · Published feb 7, 2020 at 17:15

Vintercaféet på Sundlingska gården i Tavelsjö, med två krögare från London har kommit igång från och med januari och fått mycket goda vitsord ”på byn” och i sociala medier.

Vintercaféet drivs av paret Kerstin Hörnfeldt och Dan Allen som flyttade till Tavelsjö i slutet av oktober för att starta en egen restaurang i Västerbotten.

Vintercaféet är nu öppet fredag eftermiddag, lördag och söndag till och med april och här serveras dagliga soppor, grytor och fika utöver stenungsbakade surdegspizzor.

För isbanan i Tavelsjö blev Vintercaféet mycket välkommet. Paret planerar även dagsaktiviteter för företag som vill göra något extra eller till exempel kurser inom sitt gebit.

Kerstin och Dan träffades när båda jobbade för ett pub- och hotellföretag i London. Båda har, förutom mer än 25 års erfarenhet av restaurang även universitetsexamen i företagsledning.

De delar samma passion för mat och människor. Dan kommer från London men Kerstin är uppväxt i Tavelsjö och flyttade till London efter gymnasiet.

Efter ett besök i Tavelsjö i somras blev de övertygade om att Tavelsjö är rätt plats att flytta till. Dan är maratonsimmare i världsklass och en 25-kilometerssimtur i sjön gav visshet.

Superlativen, över den goda maten och trevliga stämningen på Vintercaféet duggar tätt på sociala medier och det är bara att gratulera krögarparet och Tavelsjö.

Vårstart med utflykt

Hänt & Hört Missionskyrkan i Hörnsjö inledde vårterminen med en utflykt till Birgitta och Per Lanhede på Tomtebo i Umeå. Två bilar fylldes och vi fick ta del av en måltid bestående av...

Mötesvecka hos EFS

Hänt & Hört Bjurholms ekumeniska råd har inbjudit under den veckan till en mötesvecka med Håkan och Gunilla Gniste från Uddevalla. Första mötet hölls på Bjurholms EFS på torsdagskvällen....

Sverker besökte Backen

Hänt & Hört Sverker Olofsson (känd från TV-programmet Plus) berättade om vänskapen med indianen Jerry Mc Leod från Kanada vid årets första månadsmöte i PRO Backen som var mycket välbesökt....

PRO höll årsmöte

Hänt & Hört Ett fyrtiotal PRO:are trivdes och trängdes när årsmötet ägde rum på kyrkstugan i Bjurholm.  Det hela inleddes med att Kristina Eriksson höll parentation över de fem medlemmar som...

PRO:s medlemsmöte

Hänt & Hört Vännäs PRO har hållit sitt månatliga möte i Pingstkyrkan. Ordförande hälsade de närvarande samt dagens underhållare Lars-Erik Åström och Torbjörn Karlsson varmt välkomna....