Måndag 13 juli 2020

Västerbottningen

Kerstin Hörnfeldt och Dan Allen. Foto: NILS-ÅKE SANDSTRÖM

Nytt krögarpar i Tavelsjö

Tavelsjö · Published feb 7, 2020 at 17:15

Vintercaféet på Sundlingska gården i Tavelsjö, med två krögare från London har kommit igång från och med januari och fått mycket goda vitsord ”på byn” och i sociala medier.

Vintercaféet drivs av paret Kerstin Hörnfeldt och Dan Allen som flyttade till Tavelsjö i slutet av oktober för att starta en egen restaurang i Västerbotten.

Vintercaféet är nu öppet fredag eftermiddag, lördag och söndag till och med april och här serveras dagliga soppor, grytor och fika utöver stenungsbakade surdegspizzor.

För isbanan i Tavelsjö blev Vintercaféet mycket välkommet. Paret planerar även dagsaktiviteter för företag som vill göra något extra eller till exempel kurser inom sitt gebit.

Kerstin och Dan träffades när båda jobbade för ett pub- och hotellföretag i London. Båda har, förutom mer än 25 års erfarenhet av restaurang även universitetsexamen i företagsledning.

De delar samma passion för mat och människor. Dan kommer från London men Kerstin är uppväxt i Tavelsjö och flyttade till London efter gymnasiet.

Efter ett besök i Tavelsjö i somras blev de övertygade om att Tavelsjö är rätt plats att flytta till. Dan är maratonsimmare i världsklass och en 25-kilometerssimtur i sjön gav visshet.

Superlativen, över den goda maten och trevliga stämningen på Vintercaféet duggar tätt på sociala medier och det är bara att gratulera krögarparet och Tavelsjö.

Musik i sommarkväll

Hänt & Hört Musik i sommarkväll i Rosornas kyrka, Hörnefors fortsatte med sin andra konsert med ett Disney-tema. Lisbeth Fors Malm och Ingemar Grahn hade samlat ett urval av de mest kända...

Musik i Rosornas kyrka

Hänt & Hört Musik i sommarkväll arrangeras under sommaren i Rosornas kyrka, Hörnefors och först ut denna sommar var Susanne Hakola sång och piano, Lisbeth Fors Malm sång och piano samt...

En årsstämma att minnas

Hänt & Hört Årsstämman för TuRe blev en stämma att minnas, utomhus i duggregn vid Wärdshuset Tavelsjö med de restriktioner som coronapandemin kräver. Ordförande Göran Sundqvist gav en kort...

Årsstämma för ByaNät

Hänt & Hört Sundlingska gårdens gräsmatta blev, på grund av årets restriktioner platsen för Tavelsjö ByaNäts årsstämma. Dessutom direktsändes stämman på nätet för de som ville delta men inte...

SPF på gång i Nordmaling

Hänt & Hört Coronautbrottet har inneburit ett kraftigt avbräck för föreningslivet. Detta gäller också för SPF Kedjan i Nordmaling. Sedan mars månad har i princip alla möten varit inställda....