Måndag 14 oktober 2019

Västerbottningen

Resan bjöd på vackra utsikter. Foto: Carina Axelsson

Resa till Kroatien

Lycksele · Published okt 9, 2019 at 17:15

Lördagen den 14/9 steg ett 30-tal förväntansfulla HjärtLung resenärer på bussen i Lycksele som skulle ta oss till Kroatien via Örnsköldsvik. I Umeå fylldes bussen på med ytterligare resenärer.

Hotellet Dalmacija på Markarska Rivieran bjöd på en vidunderlig havsutsikt. Frukostarna och middagarna bjöd på massor av lokala läckerheter, njutbara för både ögonen och munnen.

Dagarna bjöd på strålande sol och härligt badväder som varvades med lockande utflykter, allt ifrån vinprovning-kulturhistoria till shopping.

På kvällarna samlades man på terrassen för att kanske ta en kaffe eller drink, lyssna och dansa till livemusik. Vi hade även turen att få bevittna ett traditionellt kroatiskt bröllop, med massor av blommor, musik och sång.

Eller så gick man strandpromenaden i skymningen för att titta och lockas av det lokala utbudet som bestod av bland annat souvenirer, silversmycken och egna producerade mattillbehör.

Blev man trött i benen kopplade man av på någon av de många uteserveringarna med en kopp kaffe eller kanske ett glas öl. Veckan gick fort och vi behövde lämna denna underbara provins som vi mer än gärna återkommer till. Do videnja! Vidimo se!

Höstupptakt med surströmming i Bredvik

Hänt & Hört För några veckor sen hölls den årliga upptaktsträffen för medlemmarna i RödaKorsets krets Bjurholm-Nordmaling. Kvällens underhållare, duon från Hörnsjö, Ann Bergkvist och...

Bygderåd på Wärdshuset

Hänt & Hört Hela 41 personer kom till Tavelsjö Wärdshus när Bygderådet Umeå i samverkan med Umeå kommun nyligen genomförde den 14:e och sista informationsträffen om lokalt utvecklingsstöd i...

Psoriasisträff med yoga hos ABF

Hänt & Hört Psoriasisförbundet Umeå lokalavdelning har nyligen erbjudit sina medlemmar en medlemskväll med sallad, kaffe och kaka. ABF representerades av Tobias Janze. Katarina Munther...

Lockande höstmarknad på Sundlingska gården

Hänt & Hört Årets Höstmarknad på Sundlingska Gården i Tavelsjö lockade många besökare trots det dåliga vädret. Det var i år 15 försäljare/utställare. Man erbjöd också aktiviteter som tovning...