Söndag 8 december 2019

Västerbottningen

Fr. Vänster: Anna Johansson, Anneli Johansson, Kristina Eriksson och Roger Johansson Foto: CECILIA STRÖMBERG

Semestermöte med sång

Lillarmsjö · Published aug 6, 2019 at 17:15

Bjurholms EFS inbjöd på onsdagskvällen till semestermöte i Lillarmsjö Byahus. Temat för gudstjänsten var ”När dagen fylls av fågelsång”.

Kristina Eriksson presenterade sångerna som hon tillsammans med Anneli och Anna Johansson samt Roger Johanssons ackompanjemang på dragspel framförde.

De började med en tackvisa till sommaren. Sedan följde ”Uti vår hage”, ”Tango för livet”, ”Lugn vilar sjön”, ”Tron är för mig en sommaräng”, ”När sommarens färger djupnar”.

Dessa sånger varvades med de sommarpsalmer som återfinns i tillägget i kyrkans psalmbok. Sången ”Låt mig få vandra nära dig” fick bli inledningen till Kristinas predikan.

I sången talas om löftets mark. Hon berättade några episoder som poängterade ”lovat är lovat”. Hon ställde en tankeställare om vad händer med alla löften och ord? Hon nämnde om Abraham som fick ett löfte från Gud.

Han skulle bli stamfader och ärva landet. Han litade på Guds löfte. Det blev som Gud hade sagt. Regnbågen blev en löftets båge. Jesus som var lovad till oss föddes i denna släkt. Jesus har lovat att förlåta oss och vara med oss alla dagar.

Det finns en himmel som väntar för oss. Speciellt i sommartiden ser vi att någon står bakom allt. Efter predikan sjöngs psalmen ”O store gud”.

Gudstjänsten avslutades med Pelle Nävers ”Aftonpsalm” och ett postludium ”Springlove” som Roger själv skrivit och framförde på dragspelet. Efter gudstjänsten delades gemenskapen runt fikaborden.

Juridik med familjerätt

Hänt & Hört PRO Teg har nyligen anordnat en möjlighet för medlemmarna att få reda på viktiga frågor gällande familjejuridik. PRO Tegs studieorganisatör Gunilla Eriksson hälsade de drygt...

Seniorer lär på dansgolvet

Hänt & Hört PRO Tegs Seniordansare och PRO Vännäsbys träffades på Paviljongen i Vännäsby. Där fick de dansa olika danser, umgås och utbyta erfarenheter i en träff som var mycket uppskattad av...

Mässa söndagen före Domsöndagen

Hänt & Hört Församlingsherden Johannes Nord ledde mässan i Tavelsjö på söndagen före Domsöndagen. Anders Winterstam var organist och Josefin Hansdotter Nyström var kyrkvärd och sjöng solo i...

Minne och hjärna i Vindeln

Hänt & Hört Novembermötet på Forum hos SPF Seniorerna Pärlan Vindeln blev välbesökt. Postdoktor Lars Jonasson, verksam vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi, föreläste om normal...

SPF om prostatacancer

Hänt & Hört SPF Seniorerna Bjurholm hade bjudit in Anders Widmark, professor och överläkare på onkologen i Umeå att informera om Prostatacanser – nya behandlingar och diagnostik. Han visade...