Onsdag 21 augusti 2019

Västerbottningen

Fr. Vänster: Anna Johansson, Anneli Johansson, Kristina Eriksson och Roger Johansson Foto: CECILIA STRÖMBERG

Semestermöte med sång

Lillarmsjö · Published aug 6, 2019 at 17:15

Bjurholms EFS inbjöd på onsdagskvällen till semestermöte i Lillarmsjö Byahus. Temat för gudstjänsten var ”När dagen fylls av fågelsång”.

Kristina Eriksson presenterade sångerna som hon tillsammans med Anneli och Anna Johansson samt Roger Johanssons ackompanjemang på dragspel framförde.

De började med en tackvisa till sommaren. Sedan följde ”Uti vår hage”, ”Tango för livet”, ”Lugn vilar sjön”, ”Tron är för mig en sommaräng”, ”När sommarens färger djupnar”.

Dessa sånger varvades med de sommarpsalmer som återfinns i tillägget i kyrkans psalmbok. Sången ”Låt mig få vandra nära dig” fick bli inledningen till Kristinas predikan.

I sången talas om löftets mark. Hon berättade några episoder som poängterade ”lovat är lovat”. Hon ställde en tankeställare om vad händer med alla löften och ord? Hon nämnde om Abraham som fick ett löfte från Gud.

Han skulle bli stamfader och ärva landet. Han litade på Guds löfte. Det blev som Gud hade sagt. Regnbågen blev en löftets båge. Jesus som var lovad till oss föddes i denna släkt. Jesus har lovat att förlåta oss och vara med oss alla dagar.

Det finns en himmel som väntar för oss. Speciellt i sommartiden ser vi att någon står bakom allt. Efter predikan sjöngs psalmen ”O store gud”.

Gudstjänsten avslutades med Pelle Nävers ”Aftonpsalm” och ett postludium ”Springlove” som Roger själv skrivit och framförde på dragspelet. Efter gudstjänsten delades gemenskapen runt fikaborden.

SPF på mystisk resa

Hänt & Hört Så trevligt med SPF Gnistorna och den mystiska resan! Hela långa dagen överraskningar/trevligheter. Första stopp med smörgåsfika på Hotell Höga kusten.  Vidare mot okänt mål som...

Fäboafton i Aspeå

Hänt & Hört Ett 60-tal personer besökte Aspeå Fäbodar den 17 juli där det bjöds på hembakt fika, korv med bröd och lotterier. Musiken bestod av tre personer vid namn Valter, Jämte, Inger.

Pärlans händelserika resa till Åland

Hänt & Hört Sommaren hittills varmaste dagar befann sig medlemmar från SPF seniorerna Pärlan Vindeln på en tre-dagars resa till Åland. I arla morgonstund avgick bussen från Resecentrum....

Förstklassig konsert

Hänt & Hört Klassisk musik från tre sekler och flera länder, framfördes med stor musikalitet och elegans av Tove Edqvist, flöjt, Hanna Edqvist, oboe, Jesper Julin, kontrabas, och Anders...