Onsdag 28 juli 2021

Västerbottningen

Skribenten vill inte att regeringen inför marknadshyror. Foto: PIXABAY

Marknadshyra skadar landet

Insändare · Published jun 3, 2021 at 01:15

Regeringen väntas inom kort lägga fram ett förslag på obegränsade hyreshöjningar, det som ofta kallas ”marknadshyra”. Det är ett förslag som fastighetsägare som äger andras hem tjänar på.

Risken för Sveriges hyresgäster är överhängande: allt mer av vår inkomst ska gå direkt till bolagens vinster, eller till kommunkassan på de ställen det fortfarande finns en allmännytta.

Idén är att detta ska leda till mer byggande, men att bygga bostäder som alla har råd med är ett ansvar som samhället måste ta. Offentligt byggande kan minska bostadsbristen, och att hyrorna hålls nere är viktigt för vanligt folks privatekonomi.

Regeringen skjuter sig själva i foten när man föreslår detta. Att en eventuell renodlad högerregering med SD skulle göra samma är ingen ursäkt – ansvaret faller på den som klubbar förslaget.

Granne på tre trappor

Regeringen skjuter sig själva i foten när man föreslår detta.

(S) i länet vill driva på om framtidens kompetensbehov

Inför partikongressen i november kommer vi socialdemokrater i Västerbotten tillsammans med andra distrikt från norra Sverige driva på genom en motion för att säkra framtidens...

EU är på villovägar i skogen

En konfrontation med verkligheten kanske är nödvändig för att nå tillnyktring i debatten.

Vi är stolta över våra bönder - köp svensk mat

Svensk djurhållning använder minst antibiotika i EU. Inte minst i ljuset av den nu falnande pandemin är detta något väldigt viktigt och en anledning att välja svenskt kött för...

Tillsätt en landsbygdsminister!

Nej, hördu Stefan Löfven. Tänk om, tänk rätt. Landsbygdsfrågorna är så pass viktiga att landsbygden behöver en egen minister!

Förlossningsvården måste kunna fungera hela året om

För en tid sedan kom beskedet att förlossningsvården i Lycksele ska hålla stängt i tre veckor i sommar på grund av bristen på barnmorskor. Detta är djupt beklagligt och visar...

Demokrati betyder folkstyre

Vi måste ta oss en allvarlig funderare över hur vårt land ska styras.
Sport