Måndag 6 juli 2020

Västerbottningen

Annie trivs med Tracy och travet

Annie Rönnqvist huserar i uppväxtbyn Brattfors med sambo, sönerna Oliver och Rasmus, släkten in på knuten och det fyraåriga travarstoet U.Bergs Tracy som tävlar mycket bra med tre fina andraplaceringar under den senaste månaden.
– Jag hoppas att hon även ska fungera på brodd så att vi kan tävla i vinter också, säger Annie.

BRATTFORS · Published okt 28, 2018 at 07:15

Pappa Lars hade tidigare hållit på med travhästar och själv hade Annie en ponny när hon var liten.

– Sen hoppade jag av gymnasiet när jag var 16 år och började då först praktisera och sen jobba hos travtränaren Ove A Lindqvist som då nyss flyttat till grannbyn Örsbäck, det var där och då jag kom in på det här med trav, berättar Annie som sen gjorde en gymnasial nystart men då på Forslunda med hästinriktning där hon tog studenten för tio år sedan.

Därefter blev det en hel del trav- och hästjobb.

– Jag jobbade hos Ove ytterligare ett tag och även hos Umåkertränaren Mats Bucht, berättar Annie som sen drog till Sundsvall och stortränaren Robert Bergh.

– Jag skulle jobba där i två veckor, det blev två år innan jag fick hemlängtan och då jobb hos proffstränaren Sören Lennartson i Brattby.

Sen har Annie varit mammaledig i två omgångar och i höst börjat jobba som personlig assistent i Nordmalings kommun.

Svägerskan Kia Wiik med framgångsrika travaren El Sueco (drygt 2.1 miljoner kronor på kontot när karriären summerades för drygt två år sedan) bor i granngården och…

– Hon visade mig en bild på U.Bergs Tracy och det blev så att jag köpte henne, berättar Annie om stoet som nu är fyra år.

– Hon har inte alltid varit lätthanterlig, har ett rejält humör, men här på slutet har hon ju varit fantastiskt duktig.

– Vi har kunnat starta henne kontinuerligt så att hon kommit in i vad det handlar om och nu är det självklart mycket lättsammare att hålla på med det här.

Visst, det har blivit fina placeringar och pengar (45.000 på mindre än en månad) till Annie och det nybyggda och fräscha stallet med fyra boxar i Brattfors där U. Bergs Tracy huserar tillsammans med Kia Wiiks hästar.

– Vi är som ett team som hjälper varandra med hästarna, sambon och pappa hjälper också till en hel del, berättar Annie som tränat sin U.Bergs Tracy tillsammans med Kias El Sueco.

Förra vintern gjorde man en isstart med brodd…

– Då fungerade det inte, men nu är hon mer utvecklad varför jag hoppas att det ska fungera den här vintern, säger Annie som i de senaste starterna haft Susanne Osterling som kusk.

Du själv då?

– Njaa, det är ju ett tag sedan (2014) jag körde lopp och för dagen är det i alla fall inte aktuellt. Jag måste också köra provlopp för att återuppväcka körlicensen, berättar Annie Rönnqvist, travtjejen i Brattfors.

Företagsklimat sätts på prov

Nordmaling Svenskt Näringsliv har presenterat undersökningen som ligger till grund för deras ranking av alla kommuners företagsklimat. Coronakrisen sätter kommunerna på svåra prov, konstaterar de.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.