Måndag 18 mars 2019

Västerbottningen

Bank i Nordmaling läggs ned

Nordmaling · Published jan 7, 2019 at 14:40

Den 14 mars stänger Swedbanks kontor i Nordmaling och verksamheten flyttas till Umeåkontoret.

– Samtidigt som den snabba teknikutvecklingen gör att fler och fler av våra kunder väljer att göra sina vardagsärenden via dator, mobil, surfplatta, eller liknande, ser vi också att komplexiteten på ärendena på våra kontor ökar. Behovet av mer avancerad rådgivning gör att vi väljer att samla våra resurser och vår kompetens till våra kontor i Umeå, säger Mikael Stålfjäll, kontorschef.

Nordmalings kommunalråd Madelaine Jakobsson (C) är kritisk till nedläggningen.

– Vi är många som jobbar för att utveckla Nordmalings kommun och denna nedläggning motarbetar det, det här sänder ut signaler om avveckling istället för utveckling, skriver hon.

Enskilda avlopp utmaning på landsbygden

Länet I Västerbotten finns 33 000 fastigheter med avlopp som inte är anslutna till kommunernas avloppsnät. Med dagens takt skulle det ta 56 år att åtgärda alla dessa. Utmaningen är extra stor på landsbygden.

Flest elavbrott sker i Bjurholm

Bjurholm Elkunderna i Bjurholm drabbades av flest elavbrott i Sverige 2017, enligt statistik från ansvarig myndighet. – Elnät i glesbygd är mera utsatt för väder och vind, säger Jenny Hakeberg, pressansvarig Vattenfall eldistribution.

John är ny reporter i Vindeln

VINDELN John Bakke är Västerbottningens nya medarbetare med Vindelns kommun och de nordvästra delarna av Umeå landsbygd som bevakningsområde.