Måndag 19 november 2018

Västerbottningen

BILDSPEL: Mästerkockar på Höstmässan i Nordmaling

Nordmaling · Published okt 28, 2018 at 19:10

Nordmalings Höstmässa är över för denna gång.

En av söndagens höjdpunkter var tävlingen Nordmalings mästerkock, som genomfördes i två klasser. En för barn i årskurs 1-5, som bakade chokladbollar, och en för barn i årskurs 6-9, som lagade magiska förrätter utifrån egna föranmälda recept.

Vinnare bland de äldre mästerkockarna blev Engla Tedebring, för en snygg komposition med avocado, mango och räkor.

– Allt gick som planerat, jag hade bara tränat en gång innan, säger Engla som vann 1500 kronor.

"Professionellt, hög svårighetsgrad, rent och snyggt, välbalanserade smaker" tyckte juryn som bestod av Jimmie Lannér, Levar hotell, Andreas Westermark, 2 bröder, Oskar och Malin Magnusson, Näslunds konditori, samt Sune Berggren, Norrfors bageri.

– Jättebra initiativ med en sådan här tävling, det kommer att saknas 25000 yrkesmänniskor i restaurangnäringen år 2020, branschen skriker efter folk, säger Jimmie Lannér, kökschef Levar hotell.

Framtidsfond för Vännäs HC

VÄNNÄS Vännäs HockeyClub lanserar nu ”Framtidsfonden” för att kunna utveckla ungdomsishockeyn, främst på tjejsidan, men även iordningställa ett toppmodernt gym. – Fler ideer...

VIDEO: Nostalgikväll med gammal film i Hörnefors

Hörnefors En nostalgisk afton med filmvisning om 50-talets Hörnefors ordnades i biblioteket en vardagskväll. Peder Lundin som själv är född i Hörnefors visade två gamla filmer...