Fredag 6 augusti 2021

Västerbottningen

BILDSPEL: Mästerkockar på Höstmässan i Nordmaling

Nordmaling · Published okt 28, 2018 at 19:10

Nordmalings Höstmässa är över för denna gång.

En av söndagens höjdpunkter var tävlingen Nordmalings mästerkock, som genomfördes i två klasser. En för barn i årskurs 1-5, som bakade chokladbollar, och en för barn i årskurs 6-9, som lagade magiska förrätter utifrån egna föranmälda recept.

Vinnare bland de äldre mästerkockarna blev Engla Tedebring, för en snygg komposition med avocado, mango och räkor.

– Allt gick som planerat, jag hade bara tränat en gång innan, säger Engla som vann 1500 kronor.

"Professionellt, hög svårighetsgrad, rent och snyggt, välbalanserade smaker" tyckte juryn som bestod av Jimmie Lannér, Levar hotell, Andreas Westermark, 2 bröder, Oskar och Malin Magnusson, Näslunds konditori, samt Sune Berggren, Norrfors bageri.

– Jättebra initiativ med en sådan här tävling, det kommer att saknas 25000 yrkesmänniskor i restaurangnäringen år 2020, branschen skriker efter folk, säger Jimmie Lannér, kökschef Levar hotell.

Fler nyheter från Nordmaling och Västerbotten

Åtal mot misstänkt dröjer

Lögdeå Mannen som misstänks för grov stöld från Häggströms Modehus underkastas förlängd häktningstid. "Utredningen är ännu inte klar", säger Peter Jonsson, vice chefsåklagare.
Västerbottningen rekommenderar

Evakuerade hyresgäster flyttar tillbaka

Nordmaling Hyresgästerna i grannhuset på Bergsgatan som också hotades av branden har fått klartecken att flytta tillbaka. De hushåll som blev hemlösa utlovas erbjudande om nya bostäder före 1 oktober.

Stora satsningar på färjeterminalen

Holmsund För att Aurora Botnia ska kunna trafikera Umeå hamn görs stora investeringar i färjeterminalen. En ny passagerargång och en anläggning för automatisk incheckning av fordon hör till nyheterna.
Sport