Måndag 6 juli 2020

Västerbottningen

BILDSPEL: Mästerkockar på Höstmässan i Nordmaling

Nordmaling · Published okt 28, 2018 at 19:10

Nordmalings Höstmässa är över för denna gång.

En av söndagens höjdpunkter var tävlingen Nordmalings mästerkock, som genomfördes i två klasser. En för barn i årskurs 1-5, som bakade chokladbollar, och en för barn i årskurs 6-9, som lagade magiska förrätter utifrån egna föranmälda recept.

Vinnare bland de äldre mästerkockarna blev Engla Tedebring, för en snygg komposition med avocado, mango och räkor.

– Allt gick som planerat, jag hade bara tränat en gång innan, säger Engla som vann 1500 kronor.

"Professionellt, hög svårighetsgrad, rent och snyggt, välbalanserade smaker" tyckte juryn som bestod av Jimmie Lannér, Levar hotell, Andreas Westermark, 2 bröder, Oskar och Malin Magnusson, Näslunds konditori, samt Sune Berggren, Norrfors bageri.

– Jättebra initiativ med en sådan här tävling, det kommer att saknas 25000 yrkesmänniskor i restaurangnäringen år 2020, branschen skriker efter folk, säger Jimmie Lannér, kökschef Levar hotell.

Företagsklimat sätts på prov

Nordmaling Svenskt Näringsliv har presenterat undersökningen som ligger till grund för deras ranking av alla kommuners företagsklimat. Coronakrisen sätter kommunerna på svåra prov, konstaterar de.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.