Onsdag 19 december 2018

Västerbottningen

Det blommar på Juliagården

Norrfors · Published okt 9, 2018 at 11:30

Nu blommar det är en odlingstävling som för andra året genomförts på Nordmalings kommuns äldreboenden.

Volontärer från Nordmalings odlingssällskap har i samarbete med Medborgarskolan besökt elva deltagande avdelningar i två omgångar och hjälpt till med sådd och utplantering.

Efter att en jury bedömt blomster- och örtarrangemangens estetiska, ekologiska och sociala kvaliteter var det i år Juliagården som drog längsta strået.

– Det som är så bra är att pensionärerna själva får vara med och plantera, sätta ut och vattna. Det skapar engagemang och blir också fint på boendet, sedan är det extra roligt när det kommer folk utifrån och hjälper till, säger Ingela Lidström, som arbetar på Juliagården.

Arrangemanget ingår i kommunens satsning Kultur för seniorer, Kultur och hälsa, som syftar till att öka inslaget av hälsofrämjande kultur för äldre på ideell bas i samverkan med studieförbund, kyrkor, föreningsliv och volontärer.

– Det är så roligt att få komma ut och se hur nöjda de äldre blir, och att själv få känna sig efterfrågad ger mycket tillbaks, säger Lillemor Berggren, samordnare Kultur för seniorer.

– En otrolig samling glada människor. Ärligt talat är alla vinnare, säger Eleanor Bodel, volontär och initiativtagare.

Vännäs kommunbudget vänder uppåt mot plus

Vännäs Tidigare i höst var Vännäs kommun på väg att missa det budgeterade resultatet för 2018 Men strax före årsskiftet pekar prognosen uppåt igen.

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...