Tisdag 16 oktober 2018

Västerbottningen

Det blommar på Juliagården

Norrfors · Published okt 9, 2018 at 11:30

Nu blommar det är en odlingstävling som för andra året genomförts på Nordmalings kommuns äldreboenden.

Volontärer från Nordmalings odlingssällskap har i samarbete med Medborgarskolan besökt elva deltagande avdelningar i två omgångar och hjälpt till med sådd och utplantering.

Efter att en jury bedömt blomster- och örtarrangemangens estetiska, ekologiska och sociala kvaliteter var det i år Juliagården som drog längsta strået.

– Det som är så bra är att pensionärerna själva får vara med och plantera, sätta ut och vattna. Det skapar engagemang och blir också fint på boendet, sedan är det extra roligt när det kommer folk utifrån och hjälper till, säger Ingela Lidström, som arbetar på Juliagården.

Arrangemanget ingår i kommunens satsning Kultur för seniorer, Kultur och hälsa, som syftar till att öka inslaget av hälsofrämjande kultur för äldre på ideell bas i samverkan med studieförbund, kyrkor, föreningsliv och volontärer.

– Det är så roligt att få komma ut och se hur nöjda de äldre blir, och att själv få känna sig efterfrågad ger mycket tillbaks, säger Lillemor Berggren, samordnare Kultur för seniorer.

– En otrolig samling glada människor. Ärligt talat är alla vinnare, säger Eleanor Bodel, volontär och initiativtagare.

Hörnefors behåller busslinje genom samhället

Hörnefors Hörnefors kommer även fortsättningsvis att trafikeras genom samhället. Det står klart sedan diskussionen mellan Umeå kommun och landstinget avslutats inför upphandling av...

Het debatt om kärv ekonomi

Vännäs Kommunens kärva ekonomi stod i centrum när nya fullmäktige sammanträdde första gången i måndags. Senaste delårsbokslutet för 2018 visar underskott med 6,3 miljoner kronor.

Västerbotten har lägst andel oljepannor

BJURHOLM Bioenergibolaget Scandbio har låtit göra en nationell studie av andelen olje- respektive pelletspannor i svenska småhus. Den visar att i Västerbotten finns lägst andel privata...

Bjurholm får rink i vinter

Bjurholm Det blir en hockeyrink på konstgräsplanen bakom Folkets hus i Bjurholm i vinter. På tisdagen beslutade kommunstyrelsen att avvakta med en försäljning av den gamla sargen som...

Vindeln rustar för rally igen

VINDELN Kommande vinter och då lördag 16 mars planeras det att köra ett rally i Vindeln för första gången på mycket länge. – Om jag inte är ute och cyklar var det 1972 eller 1974...