Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Företrädare för Nordmalings kommun, teknikkonsultföretaget Sweco och byggentreprenören Rekab tog ett symboliskt första spadtag till bygget av nya förskolan i Nordmaling, som ska vara inflyttningsklar våren 2023. Foto: ROLF JAKOBSSON

Här ska nya förskolan i Nordmaling byggas

Ett symboliskt första spadtag i byggnationen av nya förskolan i Nordmaling togs på måndagsförmiddagen.
– Det känns fantastiskt. Jag längtar redan tills det är färdigt och vi kan komma in, säger kommunalråd Madelaine Jakobsson (C).

Nordmaling · Published sep 20, 2021 at 14:15

Ett stadigt grepp om den mångskaftade spaden höll representanter för Nordmalings kommun, teknikkonsultföretaget Sweco och byggentreprenören Rekab.

Det har inte byggts en riktig förskola i Nordmaling sedan 1974, så alla medverkande på plats var förstås entusiastiska inför projektet.

– Både rektor och personal välkomnar denna satsning med stora famnen och ser fram emot nya förskolan, säger Cecilia Karlsson, rektor för förskolan i Nordmaling.

Nya förskolan, som beräknas vara inflyttningsklar våren 2023, kostar 55 miljoner kronor att förverkliga.

Förskolan som uppförs strax bakom Tallbackens äldreboende, består av två nya byggnader samt en ombyggnation av ett äldre hus, Omega. Här kommer cirka 100 barn att gå i förskola på sex avdelningar som omfattar totalt 1746 kvadratmeter.

– Vi ser ju en ökad efterfrågan på barnomsorg i tätorten, och vi tar nu också höjd för framtida volymökningar, säger Thomas Berglund, barn- och utbildningschef.

Läs mer om nya förskolan i nästa Västerbottningen

Fler nyheter från Nordmaling och Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

Läser tidningar på uppdrag av Kulturrådet

Nordmaling Tommy Bildström varvar just nu sitt vanliga jobb som bibliotekschef i Nordmalings kommun med ett nytt ärofyllt extraknäck. Han har blivit invald i Kulturrådets referensgrupp för kulturtidskrifter.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport