Måndag 3 augusti 2020

Västerbottningen

Ida fick träffa stjärnan Shirley

Halva Nordmaling kom för att lyssna på Shirley Clamp och bygdens egen son Micke Landby när inredningsbutiken Levinn Home nyinvigdes.
– Jättehäftigt att träffa henne, säger Ida Eirand.

Nordmaling · Published nov 15, 2018 at 17:15

Att en av schlagersveriges största stjärnor kommer till Nordmaling en kulen höstkväll låter för bra för att vara sant. Ändå är det vad som utspelade sig förra torsdagskvällen när inredningsbutiken Levinn Home slog på stort och invigde i nya lokaler, i före detta Frassehuset.

Efter att bandet klippts av kommunalrådet på eftermiddagen äntrade ägarna Anna Hägg och Joakim Rehn utescnenen strax efter klockan sex.

– Den här dagen har jag och Jocke längtat efter samtidigt som vi varit jättenervösa. Vi köpte en gammal restauaruang och nu har vi fått det så ombonat och mysigt som vi ville ha det, alla ska känna sig välkomna, säger Anna.

– Häftigt och sjukt galet att så mycket folk har kommit, säger Joakim.

Sedan tog fullblodsproffsen över scenen. Mikael Landby är uppväxt i Tännstrand och barndomsvän med Anna Hägg, ”min enda granne”. Han har synts i Melodifestivalen 2014 och på senare år gjort flera låtar till Shirley Clamp.

Mikaels sång gav rysningar längs ryggraden och temperaturen steg ytterligare när Shirley Clamp äntrade scenen. Hon var på topphumör, bjöd på grovkorning humor och även om inte försöket att tala lokal dialekt var helt perfekt så satt tonerna desto säkrare.

Shirley Clamp bjöd på flera av sina mest kända hits men frågan är om inte hyllningen till förebilden Whitney Houston var pricken över i:et. Publiken fick pröva allsång på högsta tonen.

– Väldigt många toner på samma gång, kommenterar Shirley roat.

Efter uppträdandet signerade Shirley Clamp sin senaste skiva i butiken.

– Jättehäftigt att träffa henne, hon sjöng jättebra, säger Ida Eirand.

– Jag har varit här innan när Frasses låg här, men det är mycket bättre nu, säger systern Sofia Eirand.

Efter invigningshelgen konstaterar Anna Hägg:

– Känslan när vi öppnade för 1,5 år sedan var nervös för hur det skulle gå, och visst är det lite nervöst nu också, men hittills har det gått över förväntan, och invigningen kunde inte blivit bättre.

Någon räknade att det var 700 pesoner på konserten, förutom folket i butiken.

Barn skadade i olycka med fyrhjuling

Lillsjöberg Under söndagskvällen skadades tre flickor i en fyrhjulingsolycka i Lillsjöberg, strax söder om Tavelsjö.