Onsdag 15 juli 2020

Västerbottningen

KLART: Mässa och marknad samsas om samma helg

Nordmaling · Published nov 8, 2018 at 13:20

Nästa år kommer Nordmalings höstmarknad och Höstmässan att genomföras samma helg, som det var förut. Detta efter att arrangörerna i går kväll träffades och diskuterade besökares och aktörers önskemål samt gemensamma intressen.

Resultatet är att mässan byter helg till fredag-söndag 18-20 oktober, medan marknaden blir lördag-söndag 19-20 oktober vilket bygger på knallares aktivitetsschema.

– Resonemanget har varit att tillsammans är vi starkare och drar mer folk, säger Patric Dahlberg, vice ordförande LN91 och medlem i mässgruppen, där även Nordmalings handel ingår.

– Vi har kommit jättebra överens, alla är nöjda och glada, detta gynnar hela samhället, säger Anne-Lis Wård, Norrskensalliansen, där Nordmalings handboll och IFK Rundvik håller i marknadsarrangemanget.

En utvärdering med mässutställarna, där hälften hunnit svara, visar att det väger jämnt mellan de som vill behålla datumet, de som vill flytta och de som inte tycker saken spelar någon roll, berättar Dahlberg.

– Marknaden ska försöka flytta upp sina stånd så att vi kan knyta ihop mässan och få en gemensam gata, säger han.

Polis ingrep mot misshandel

Vännäs Det blev en stökig lördagkväll i Vännäs tätort med misstänkt misshandel och skadegörelse. Polisen ryckte ut vid upprepade tillfällen till fester som spårat ur.

Årlig golfvecka på gång

MARIEBÄCK Nästa vecka avgörs den årliga golfveckan hos Bjurholms Golfklubb. "Vi har kommit igång med tävlandet nu i juli", berättar Torbjörn Sundén i tävlingskommittén.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.