Tisdag 22 oktober 2019

Västerbottningen

KLART: Mässa och marknad samsas om samma helg

Nordmaling · Published nov 8, 2018 at 13:20

Nästa år kommer Nordmalings höstmarknad och Höstmässan att genomföras samma helg, som det var förut. Detta efter att arrangörerna i går kväll träffades och diskuterade besökares och aktörers önskemål samt gemensamma intressen.

Resultatet är att mässan byter helg till fredag-söndag 18-20 oktober, medan marknaden blir lördag-söndag 19-20 oktober vilket bygger på knallares aktivitetsschema.

– Resonemanget har varit att tillsammans är vi starkare och drar mer folk, säger Patric Dahlberg, vice ordförande LN91 och medlem i mässgruppen, där även Nordmalings handel ingår.

– Vi har kommit jättebra överens, alla är nöjda och glada, detta gynnar hela samhället, säger Anne-Lis Wård, Norrskensalliansen, där Nordmalings handboll och IFK Rundvik håller i marknadsarrangemanget.

En utvärdering med mässutställarna, där hälften hunnit svara, visar att det väger jämnt mellan de som vill behålla datumet, de som vill flytta och de som inte tycker saken spelar någon roll, berättar Dahlberg.

– Marknaden ska försöka flytta upp sina stånd så att vi kan knyta ihop mässan och få en gemensam gata, säger han.

Tuff debatt om underskott

Vännäs Drygt 14 miljoner kronor. Så stort ser årets underskott ut att bli för vård- och omsorgsnämnden i Vännäs. Under kommunfullmäktige väckte frågan en het debatt.