Tisdag 17 september 2019

Västerbottningen

Kreativa företag prisades under gala i Nordmaling

Jan Boberg och Anna Hägg utsågs till Årets företagare respektive Årets unga företag i Nordmaling under en gala förra veckan.
Dessutom erhöll Per-Erik Bylund ett mästarbrev i urmakaryrket.

Nordmaling · Published sep 9, 2019 at 15:20

Årets utmärkelser utdelades under en företagargala den 6 september i Lenas vägkrog. där ett 60-tal företagare, politiker, företrädare för kommunen och privatpersoner deltog.

Till Årets företagare i Nordmalings kommun utsågs Jan Boberg med företaget Maskin & Industriteknik AB i Rundvik. Företaget har fem anställda inklusive ägaren själv.

Enligt motiveringen har Jan Boberg på ett mycket yrkeskunnigt och målmedvetet sätt utvecklat sitt företag till fromma för regionens industriella utveckling.

– Nu har man kämpat på dag ut och dag in, och att få den här utmärkelsen var jätteroligt, att man får cred för det jobb man lägger ned, säger Jan Boberg.

Vad betyder utmärkelsen för dig och ditt företag?

– Det betyder jättemycket. Jag hoppas också att det blir ett litet uppsving, och att både jag och mina anställda får en "boost", det blir nya krafter.

Bobergs företag är en smidesverkstad inom industrihydraulic, svets och plåt.

– Vi jobbar mycket mot de lokala företagen som SCA, Olofsfors och Masonite Beams. Där försöker vi hålla en hundraprocentig back upp till dem när det brakar sönder, säger Jan Boberg.

Också en som prisades på galan var Anna Hägg, som fick utmärkelsen Årets unga företag. Hon driver sedan drygt två år inredningsföretaget Levinn Home AB.

– Det är ju jätteroligt att bli uppmärksammad.

Vad betyder utmärkelsen för dig och ditt företag?

– Man får en "boost" på att vi gör bra saker, och det är positivt att folk uppmärksammar det man gör.

Anna Hägg har förutom en fysisk butik i Nordmaling även försäljning över internet.

– Det är på webben jag har möjlighet att växa, för så ser marknaden ut i dag.

Under galan delades också ut ett mästarbrev i urmakaryrket till Per-Erik Bylund, som driver företaget Olofsfors urmakeri och hantverk.

– Det är riktigt imponerande, för det är inte många hantverkare som testar för att göra mästarprovet, säger Torbjörn Halvardsson, moderator under kvällen.

Vinnarna av VN:s GP-serie

Umeå Helgens avslutande 42:a upplaga av långlöpningsserien i länet, Västerbottningens GP-serie, gav två nya totalvinnare.

Sista GP-loppet för säsongen

Umeå Sista deltävling i Västerbottningens Grand Prix-serie i långlöpning sprangs i söndags på 1500-metersbanan på Campus Arena i Umeå.

Socialnämnd stänger boende

Bjurholm En majoritet i socialnämnden beslutade att stänga korttidsboendet Smörblomman i Bjurholm, för att spara 3,7 miljoner kronor.

Utan talförmåga – afasiträff vilande

Vindeln Karin Nilsson har drabbats av afasi och kan inte tala. Hon brukade träna på kommunens afasiträffar tillsammans med maken Willy. Men nu har träffarna lagts i dvala och därför vädjar paret till kommunen att återuppliva verksamheten.