Måndag 3 augusti 2020

Västerbottningen

BILDSPEL: LN 91 utvecklas på alla horisonter

Ishockeyklubben LN 91 växer i omfattning och ser sportsligt riktigt starka ut.
– Jag tycker att vi utvecklas på i princip alla fronter, sa klubbchefen Patric Dahlberg då LN 91:s A-lag 9–5-besegrade Vindelns HF i en grinig fredagskvällsmatch.

Nordmaling · Published nov 6, 2018 at 11:15

LN 91 och Vindelns HF är de sydliga inslagen i HockeyTvåan Norra B, som serien formellt heter, varför det var något av ett derby i fredags i Norrskenshallen i Nordmaling.

– Jag vill minnas att vi vann var sin match i fjol, sa Vindelntränaren Jens Endfors innan den här bataljen.

För en batalj, en grinig sådan, var vad det här kom att bli och det var länge sedan undertecknad bevittnade en hockeymatch som tog två timmar och 45 minuter från första nedsläpp till sista skott.

Gästande Vindeln HC vann skottstatistiken med 35–33, men målmässigt var hemmalaget LN 91 bäst med klara 9–5 där avgörandet föll redan i slutet av första perioden.

– Visst var det så, då rasade vi ihop. Annars var det ju rätt jämnt, tyckte VHF-coachen Jens Endfors som med ras syftade på att hemmaspelarna gjorde hela fyra mål på en minut mellan 17.22 och 18.22. 

På den minuten förvandlades likaläget 1–1 till 5–1 i hemmafavör och sportsligt kom de två sista perioderna att handla om något av en transportsträcka där man mest sysslade med tjuvnyp med en onödigt gnällig inramning och utvisningar i parti och minut.

Till sist vann alltså LN 91 med 9–5.

– Men ändå är det inte fullt godkänt, vi trillade igenom mellan varven och följde inte alls vår spelidé, menade LN 91:s headcoach Oskar Hägglund som dock var nöjd med resultatet och i lördags kunde räkna in ytterligare en seger, dock först efter förlängning, då Medle betvingades med 4–3.

LN 91:s klubbchef Patric Dahlberg kunde denna kväll sitt rätt lugn på läktaren och räkna hem segern för sitt LN 91, en klubb som enligt Patric utvecklas och mår jättebra:

– Det vill jag påstå, säger Patric och pekar bland annat på att man i fjol hade tolv barn inskrivna i hockeyskolan Tre Kronor medan antalet nu är 40.

– Vi har varit på skolorna i Nordmaling och Hörnefors och informerat barnen vilket gett resultat.

LN 91 har, förutom Tre Kronor-skolan för de yngsta, även lag i serierna för U10, U11, U13, U14 och U16 plus A-laget i division 2.

– I dag är vi en bit över 100 medlemmar, säger Patric. Tappet till andra klubbar som vi tidigare hade i 15-årsåldern har vi lyckats stoppa.

I nyss spelade TV-pucken hade klubben Elias Lundström med.

– Vi hade representation där i fjol också, säger Patric och har svårt att dölja stoltheten som inte heller blir mindre då han pratar om Erik Weiborn som spelat i U16-landslaget även om han från denna säsong tillhör Skellefteå AIK.

Patric berättar att LN 91 har det bra ställt på ledarsidan och en årsomsättning på 1.6 miljoner som man bland annat finansierar genom arrangemanget av Höstmässan som genomfördes för knappt två veckor sedan.

– Vi säljer också toalettpapper, New bodys produkter och kryddor. Det nya till detta år är att vi bildat en sponsorgrupp som så här långt har varit väldigt lyckat, berättar Patric.

Inget minus på LN 91:s himmel?

– Jo, vi skulle behöva få is ett par veckor tidigare på höstarna och har lämnat in ett medborgarförslag till kommunen om det.

I dag är vi en bit över 100 medlemmar.

Matchfakta

LN 91–Vindelns HF 

9–5 (5–1, 3–1, 1–3).

Mål: LN: Oscar Nordgren 2, Joel Eriksson, Emil Enström, Steven Fowler, Niklas Lindström, Johan Nyman, Jesper Gidlund, Alexander Olofsson. V: Stanislav Vasiliev 2, Rasmus Eriksson, Niklas Waara, Daniel Forshagen.

Utvisningar: LN: 14x2 min, 2x5 min, 2 matchstraff. V: 13x2 min, 1x5 min, 1 matchstraff.

Barn skadade i olycka med fyrhjuling

Lillsjöberg Under söndagskvällen skadades tre flickor i en fyrhjulingsolycka i Lillsjöberg, strax söder om Tavelsjö.