Lördag 29 februari 2020

Västerbottningen

Meya är Nordmalings unga mästerkock

Det blev en rafflande uppgörelse i tävlingen Nordmalings Mästerkock på helgens Höstmässa.
– Jag tänkte "grädde är gott", säger vinnaren Meya Landby-Andersson, som vann klassen årskurs två till fem på söndagen.

Nordmaling · Published okt 20, 2019 at 15:40

Fokus är på topp när sju små kockar radar upp sig med ingredienser och köksredskap i högsta hugg. De har 30 minuter på sig att göra världens godaste tårtor. Ingen darrar på manschetterna.

Juryn består av kockarna Jimmie Lannér på Levar hotell och Andreas Westermark på The Chef samt konditor Oskar Magnusson på Näslunds Konditori i Nordmaling. De har en allt annat än lätt uppgift.

– Detta var mycket svårt och jämnt. Jag kan då säga att jag ätit sämre tårtor på kalas jag varit bjuden till, säger Jimmie Lannér imponerat.

Meya Landby-Andersson står i en klass för sig när det gäller såväl smak som ordning och reda. Hon blir helt överrumplad av lycka.

– Mamma har lärt mig hålla ordning, då är det lättare att ha koll på vad man gör, och så ger det bonuspoäng, kommenterar Meya efter segern.

Hur la du upp receptet?

– Jag tänkte "grädde är gott", säger Meya, som får en stor segercheck på 500 kronor, vilken sponsrats av Nordmalings handel.

Meya fick även ett exklusivt svart kockförkläde med trycket Nordmalings Mästerkock 2019. Tvåa blev Tilde Sjögren, hon vann 250 kronor.

På lördagen avgjordes Nordmalings Mästerkock i klassen årskurs 6-9. Vinnare blev Amanda Eriksson med Ebbe Eriksson på andra plats.

Nordmalings båda livsmedelsbutiker samt konditori stod för ingredienserna.

Jag kan då säga att jag ätit sämre tårtor på kalas jag varit bjuden till.

7

unga kockar tävlade om titeln Årets Mästerkock i Nordmaling.

Reportage från Höstmässan i veckans tidning.