Lördag 28 november 2020

Västerbottningen

Nu blommar det igen

För tredje året i rad odlas blommar på Nordmalings äldreboenden med hjälp av volontärer.
– Nu är det bara att hålla tummarna så att inga frostnätter är i antågande, säger Eleanor Bodel, volontär inom Kultur för seniorer, Kultur och hälsa, i Nordmalings kommun.

Nordmaling · Published jun 21, 2020 at 06:15

Förra veckan skolades plantorna ut i balkonglådor och krukor. Fyra volontärer höll till på gräsmattan bakom äldreboendena Strandholmen och Tallbacken.

– De äldre satt 20 meter bort i sina stolar och såg på, säger Eleanor Bodel och berättar att plantor också blev över till Tobiasgården i Gräsmyr.

Hur många blommor?

– Ingen aning, skitmycket, jag odlade hemma, hela huset var fullt som ett växthus. Nästa år hopas jag att alla som lajkat på Facebook sätter fyra plantor vardera hos sig själva, då kommer det här att bli enkelt.

Reaktioner?

– Vi kunde förstås inte prata med de äldre men de såg i alla fall glada ut och kollade att vi gjorde jobbet ordentligt. Nu får vi bara hoppas att de sköter vattningen också så att växterna klarar värmen, men det är jag övertygad om.

Bodel konstaterar att coronan inneburit att Nordmalings odlingssällskap i år inte kunnat vara ut på boendena för att hjälpa till med utskolningen.

– Så det blir inte samma sociala grej, men detta är bättre än ingenting och blommorna blir förhoppningsvis vackra och till glädje ändå.

Till skillnad från tidigare år blir det heller ingen jurybedömning av resultatet.

– Nej tyvärr, det går inte alls, detta är en nödsituation, vi får gilla läget.

Det blir inte samma sociala grej, men detta är bättre än ingenting och blommorna blir förhoppningsvis vackra och till glädje ändå.

Fler nyheter från Nordmaling och Västerbotten

Julmarknaden inställd

Rundvik Julmarknaden i Rundvik sista helgen i november är inställd. – Går inte att arrangera en marknad i dessa tider, skulle vi köra skulle i få på pälsen, säger Maria Vigström, Alex och Dåda Re-designbutiken.
Västerbottningen rekommenderar

Uppskjutet för Vännäs HC

VÄNNÄS I söndags skulle Vännäs HC ha hemmamatchat mot Kalix men matchen blev uppskjuten då norrbottningarna hade ett flertal förkylda spelare och en bekräftat coronasmittad i lagets närhet.

Diana trivs med sina travhästar i Örsbäck

Örsbäck I fjol flyttade travamatören sig själv och sina hästar till Örsbäck. – Vi köpte en gård som inte bara är toppen för hästarna utan även för sambons gräventreprenörsföretag, berättar Diana Sten som i dag har tre travare på sin träningslista.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport