Lördag 15 maj 2021

Västerbottningen

Norrskenshallen i Nordmaling. Foto: ROLF JAKOBSSON

Sporthallarna stängs på grund av smittspridning

De kommunala sporthallarna i Nordmaling ska hållas stängda från och med fredag 23 april respektive måndag 26 april. Den ökade smittspridningen i kommunen ligger till grund för beslutet.

Nordmaling · Published apr 22, 2021 at 13:40

Det är både förenings- och skolverksamhet som omfattas i den nya restriktionen som säger att Nordmalings kommunala sporthallar ska hållas stängda.

Enligt kommunens beslut som presenterades under förmiddagen så är ingen aktivitet tillåten i hallarna från fredag 23 april respektive måndag 26 april.

Bland de större anläggningar som påverkas finns multiarenan Norrskenshallen, samt den kommunala idrottssalen i Hammarhallen.

Det allvarliga smittläget inom Nordmalings kommun ligger till grund för det nya beslutet. Stängningen av sporthallarna kommer att gälla tills vidare.

– Vi hoppas ju få en vändning på den här utvecklingen och det är först när vi har fått det som man kan diskutera den rätta vägen. Men vi behöver se vändningen först, säger kommunchef Ulf Månsson.

Han förklarar att kommunen vill möjliggöra för grundskolorna att ställa om verksamhet till att vara mer utomhusbaserad.

– Förutsättningar medger att man kan bedriva mer verksamhet utomhus och det är något som vi beaktar naturligtvis. Det handlar om att vara proaktiv och skapa så goda förutsättningar som möjligt, säger Ulf Månsson.

Fler nyheter från Nordmaling och Västerbotten

Tobiasgården blir lägenheter

Nordmaling Äldreboende som ska bli bostäder, insatser i simhallen och ökad säkerhet stod på dagordningen när kommunstyrelsen och fullmäktige sammanträdde på måndagen.
Västerbottningen rekommenderar

Hotell- och turism på Liljaskolan pausas

Vännäs Hotell och turism på Liljaskolan pausas, då programmet inte har haft en enda förstahandssökande. "Det är självklart jättetråkigt".

Nordmaling hotas av böter

Nordmaling Arbetsmiljöverket hotar med vite på 100 000 kronor om inte kommunen får ordning på rutinerna för sitt årliga systematiska arbetsmiljöarbete.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport