Fredag 6 augusti 2021

Västerbottningen

Norrskenshallen i Nordmaling. Foto: ROLF JAKOBSSON

Sporthallarna stängs på grund av smittspridning

De kommunala sporthallarna i Nordmaling ska hållas stängda från och med fredag 23 april respektive måndag 26 april. Den ökade smittspridningen i kommunen ligger till grund för beslutet.

Nordmaling · Published apr 22, 2021 at 13:40

Det är både förenings- och skolverksamhet som omfattas i den nya restriktionen som säger att Nordmalings kommunala sporthallar ska hållas stängda.

Enligt kommunens beslut som presenterades under förmiddagen så är ingen aktivitet tillåten i hallarna från fredag 23 april respektive måndag 26 april.

Bland de större anläggningar som påverkas finns multiarenan Norrskenshallen, samt den kommunala idrottssalen i Hammarhallen.

Det allvarliga smittläget inom Nordmalings kommun ligger till grund för det nya beslutet. Stängningen av sporthallarna kommer att gälla tills vidare.

– Vi hoppas ju få en vändning på den här utvecklingen och det är först när vi har fått det som man kan diskutera den rätta vägen. Men vi behöver se vändningen först, säger kommunchef Ulf Månsson.

Han förklarar att kommunen vill möjliggöra för grundskolorna att ställa om verksamhet till att vara mer utomhusbaserad.

– Förutsättningar medger att man kan bedriva mer verksamhet utomhus och det är något som vi beaktar naturligtvis. Det handlar om att vara proaktiv och skapa så goda förutsättningar som möjligt, säger Ulf Månsson.

Fler nyheter från Nordmaling och Västerbotten

Åtal mot misstänkt dröjer

Lögdeå Mannen som misstänks för grov stöld från Häggströms Modehus underkastas förlängd häktningstid. "Utredningen är ännu inte klar", säger Peter Jonsson, vice chefsåklagare.
Västerbottningen rekommenderar

Ny löpartävling i Rågbergsterräng

AGNÄS Under torsdagskvällen såg en ny löpartävling dagens ljus. – Det var hustrun Amanda (Flodell-Forsberg) som kom med idén och det blev Rågbergsterrängen över sju kilometer i hyfsat kuperad terräng, berättar Viktor Forsberg.

Evakuerade hyresgäster flyttar tillbaka

Nordmaling Hyresgästerna i grannhuset på Bergsgatan som också hotades av branden har fått klartecken att flytta tillbaka. De hushåll som blev hemlösa utlovas erbjudande om nya bostäder före 1 oktober.
Sport