Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

Anna Conradsson, rektor vuxenutbildningen Nordmaling, där ett fel rättats efter kritik från Skolinspektionen. Foto: FREDRIK BJÄRNESAND

Systemfel blev snabbt åtgärdat i Nordmaling

Nordmalings kommun fick 31 oktober ett föreläggande från Skolinspektionen. Felet visade sig vara en saknad modul i elevregistersystemet, som nu åtgärdats.

NORDMALING · Published nov 28, 2018 at 11:15

Skolinspektionens anmärkning gällde att Nordmalings kommun inte uppfyllde kravet att det ska upprättas en individuell studieplan för alla elever på den kommunala vuxenutbildningen.

– Föreläggandet var rimligt utifrån den inspektion som genomfördes. Det var ett problem med vårt administrativa system, som nu åtgärdats, förklarar skolchef Thomas Berglund.

Anna Conradsson, rektor för vuxenutbildningen, förklarar:

– Vi saknade modulen som stödde en studieplan i vårt elevregistersystem. Nu har vi köpt in den modul som saknades.

De individuella studieplanerna skrivs av studievägledaren och i och med att systemfelet åtgärdats har nu eleverna tillgång till sina individuella studieplaner. Problematiken som nu åtgärdats är sådant som kan uppkomma i digitaliseringens tidevarv.

I förra läsårets egna dokumentation konstaterade kommunen att resultaten i målet skriva och läsa behövde förbättras.

– Där har vi en läs- och skrivplan, där eleverna jobbar mer i grupp och mindre enskilt. Men det utvärderas först i juni, avslutar Anna Conradsson.

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.