Tisdag 28 september 2021

Västerbottningen

Vindkraftsvinge blockerar E4 vid Nordmaling

En transport med en vindkraftsvinge blockerar delvis E4 vid Nordmaling sedan sent på söndagkvällen.

Nordmaling · Published sep 13, 2021 at 13:40

Transporten med den 70 meter långa vindkraftsvingen har stått stilla på den södergående vägbanan sedan 22.30-tiden på söndagskvällen.

När Västerbottningen var på plats på E4 i höjd med södra infarten till Nordmaling dirigerades trafiken förbi platsen i låg hastighet. Av allt att döma är det trailern som har gett vika på mitten.

Enligt Trafikverket går det att passera vägavsnittet, dock inte med breda fordon. Man inväntar kranbil. Det finns dock ingen prognos när det är full framkomlighet igen.

Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket, bekräftar att det var trailern som gått av på ekipaget.

– En mobilkran kommer att anlända under dagen och lyfta över vindkraftsvingen till en annan transport, säger hon till Västerbottningen.

Transporten är på väg till Vattenfalls nya vindkraftsparken i Blakliden i Fredrika.

Fler nyheter från Nordmaling och Västerbotten

Nordmaling bäst på företagsklimat

Nordmaling Nordmaling är åter bäst i Västerbotten på företagsklimat, enligt Svenskt Näringslivs årliga rankning. Bjurholms kommun följer hack i häl på plats 54.
Västerbottningen rekommenderar

Rekordresultat glädjer politiker

Vännäs Delårsrapporten för Vännäs kommun visar ett rekordresultat: 54 miljoner kronor. De som har varit med länge i Vännäspolitiken har inte sett något liknande, och oppositionen menar att det är ett bevis för att de hade rätt i att föreslå en skattesänkning.

Här ska nya förskolan i Nordmaling byggas

Nordmaling Ett symboliskt första spadtag i byggnationen av nya förskolan i Nordmaling togs på måndagsförmiddagen. "Det känns fantastiskt", säger kommunalråd Madelaine Jakobsson (C).
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport