Tisdag 22 oktober 2019

Västerbottningen

13-årig flicka antastad på tivoli

Bjurholm · Published jul 10, 2019 at 16:50

Under lördagskvällen på Bjurholmsdagarna ska en 13-årig flicka ha blivit antastad i en karusell. Enligt flickans mamma var det en man i 25-årsåldern som satte sig bredvid dottern och bad personalen starta karusellen, trots att flickan ville kliva av. Det rapporterar VK. Därefter ska han ha tagit på henne på ett sätt som inte var önskvärt och som hon upplevde kränkande.

Flickans vänner är vittnen till händelsen, men personalen påstås enligt tivolits ägare inte veta någonting. Händelsen har polisanmälts och rubriceras som sexuellt ofredande. Enligt Mats Brun, förundersökningsledare vid polisen i Umeå, stämmer flickans mammas version av händelsen överens med polisens bild. Ingen person har pekats ut som misstänkt.

I ett skede fanns vissa misstankar om att mannen hade någon koppling till personalen, vilket tivolits ägare tillbakavisade med bestämdhet.

Samma tivoli kommer även befinna sig på Vännäsdagarna och arrangörerna har pratat med tivolits ägare om det. De planerar att göra en plan om någonting liknande skulle hända.

Tuff debatt om underskott

Vännäs Drygt 14 miljoner kronor. Så stort ser årets underskott ut att bli för vård- och omsorgsnämnden i Vännäs. Under kommunfullmäktige väckte frågan en het debatt.