Onsdag 24 april 2019

Västerbottningen

Foto: PIXABAY

7 av 10 väljer kort bindningstid

Sverige · Published apr 16, 2019 at 06:15

Trots de fortfarande mycket låga räntorna på bostadslån – och tecken på att de kommer att stiga – valde drygt 70 procent av SBABs nya låntagare förra månaden kortast möjliga bindningstid på lånet.

Det är en ökning både jämfört med föregående månad och föregående år.

– Visst finns det de bostadsköpare som baserar sitt val av bindningstid på omvärlsdfaktorer. Men långt ifrån alla gör det. Prognoser över ränteutvecklingen och eventuella effekter av Brexit kan vara svåra att greppa och förstå. Det är klart att det finns bostadsköpare som fattar beslut baserat på sådana faktorer, men många tar beslutet baserat på bäst ränteerbjudande, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

Folkhögskola i blåsväder

Vindelns Folkhögskola är i blåsväder efter en rad avslöjanden. Folkhögskolan kritiseras för bland annat för den psykosociala arbetsmiljön och för hur de har skött ekonomin.

Färre hus än planerat i Hörnefors

Hörnefors Stora detaljplanen öster om Hörnefors har minskats. "Det här är ingen ambitionssänkning", säger byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund (S).

Bjurholms Golfklubb har en positiv utveckling

MARIEBÄCK Bjurholms golfverksamhet i Mariebäck går och mår bra för dagen. – Fjolårets positiva bokslut tror jag är det bästa sedan klubbens bildande, säger ekonomiansvariga...

Vill utöka industriområde i Vindeln

VINDELN Flera företag står på kö för att få expandera eller etablera sig på industriområdet Vindeln Innovation Park.