Fredag 6 augusti 2021

Västerbottningen

Allt färre fall av covid-19 i länet

Förra veckan testade färre positivt för covid-19 i Västerbotten jämfört med tidigare och de som behöver sjukhusvård blir allt färre.

LÄNET · Published maj 24, 2021 at 12:15

Men det gäller att inte slappna av, understryker smittskyddsläkare Stephan Stenmark:

– Vi ser en fortsatt stabiliserande trend i länet vilket är bra. Men vi måste tillsammans fortsätta hålla i rekommendationerna då vi i smittspårningen ser att många positiva fall hade gått att undvika genom att hålla avstånd och bara umgås i sin bubbla.

Det är fortfarande framför allt i åldersgruppen 19-39 och framför allt mellan 20 och 29 som smittan är som störst.

– Vi ser allt färre fall bland personerna i de äldre åldersgrupperna och det beror på en hög vaccinationstäckning. Vaccination är vägen framåt, det är viktigt att boka tid själv via 1177.se då din grupp släpps igenom i prioriteringsordningen. Tills vidare ska vi umgås med få och ta tillvara på alla aktiviteter vi kan göra utomhus, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från Västerbotten

Åtal mot misstänkt dröjer

Lögdeå Mannen som misstänks för grov stöld från Häggströms Modehus underkastas förlängd häktningstid. "Utredningen är ännu inte klar", säger Peter Jonsson, vice chefsåklagare.

Populär orientering i repris

Vännäs Populära orienteringstävlingen Naturpasset i Vännäs och Vännäsby har åter startat för sommaren och alla tävlingssugna har möjlighet att hoppa på fram till slutdatumet den sista september.
Västerbottningen rekommenderar

Stora satsningar på färjeterminalen

Holmsund För att Aurora Botnia ska kunna trafikera Umeå hamn görs stora investeringar i färjeterminalen. En ny passagerargång och en anläggning för automatisk incheckning av fordon hör till nyheterna.

Rödå runt: Det nya springloppet för alla

RÖDÅ. I helgen går ett nytt lopp av stapeln. Både barn, nybörjare och mer erfarna löpare har alla möjlighet att testa på den nya banan.
Sport