Torsdag 6 augusti 2020

Västerbottningen

Allt fler svenskar överviktiga

Sverige · Published jul 14, 2020 at 06:15

Mer än hälften av alla vuxna svenskar räknas som överviktiga – en ökning med 10 procentenheter på 25 år, enligt en ny studie från Gymnastik och idrottshögskolan.

Samtidigt är det bara 14 procent av barn och unga som äter och rör på sig enligt gällande rekommendationer.

– Barn gör som vi vuxna gör, inte som vi säger att de ska göra. Det gäller även våra levnadsvanor. Forskningen visar att det aldrig är för sent att ändra sina levnadsvanor oavsett var man befinner sig i livet. Så varför inte använda sommaren som ett avstamp för mer hälsosamma vanor, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Elitserien nästa för 14-åriga Freja

Konståkning Emilia Wissting tävlar redan i Elitserien i konståkning. Nu får hon sällskap av Freja Jonsson. Därmed har Lycksele Konståkning två åkare på högsta nivå.

Försvunna pojken hittad

Umeå Under onsdagskvällen rapporterades en pojke försvunnen vid Yttersjöviken. Sökinsatserna efter pojken var omfattande och vid 19.30 tiden kunde pojken hittas relativt välbehållen.

Författare i Bjurholm efterlyser noveller

Bjurholm Skrivgruppen Skrivlyan i Bjurholm efterlyser bidrag till en novellantologi som har anknytning till orten. "Nu blir den äntligen av", säger författaren Louise Bonta.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport