Måndag 13 juli 2020

Västerbottningen

Foto: ARKIV/FREDRIK BJÄRNESAND

Anmälan om kränkning på skola i Nordmaling

Skolinspektionen har fått in en anmälan mot en skola i Nordmalings kommun. Den gäller ett barns rätt till stöd och uppgifter om kränkande behandling.

Nordmaling · Published jan 17, 2020 at 16:00

Skolinspektionen tog den 17 december 2019 emot en anmälan om kränkande behandling och bristande stöd för en elev vid en skola där Nordmalings kommun är huvudman.

Skolinspektionen har nu inlett en utredning som gäller elevens rätt till stöd och skyldigheten att motverka kränkande behandling.

Nordmalings kommun har av Skolinspektionen fått en begäran om ett yttrande. Den inehåller 37 omfattade frågor och uppmaningar att svara på. Dokumentation som styrker svaren efterlyses också.

Yttrandet ska ha inkommit Skolinspektionen senast den 3 februari.

Ny dom gläder i Stöcke

Stöcke Nu är det glada miner i Stöcke. Inte så konstigt med tanke på det positiva beskedet från mark- och miljödomstolen att den avslår överklagan av detaljplanen för Mötesplats Stöcke.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.