Måndag 30 mars 2020

Västerbottningen

Foto: GARY PEARCE / PIXABAY

Anmäls för övervakning av personal

En butikschef i Umeå anmäls till Datainspektionen då personalen menar att han övervakat dem hemifrån via en kamera i butiken.

Umeå · Published jan 23, 2020 at 13:53

Fackförbundet Handels anmäler ett företag i Umeå till datainspektionen då de menar att chefen på företaget har använt kameraövervakning på sin personal medans han själv sitter hemma.

Chefen ska bland annat ha ringt upp personalen och anmärkt på hur de skött sina jobb trots att han själv inte fanns i butiken. Personalen uppger även at de har kunnat se att chefen verit inloggad på säkerhetskameran som finns vid kassan.

Handels ombudsman som anmält ärendet till datainspektionen menar att agerandet även bryter mot MBL eftersom chefen inte förhandlat om övervakningen med facket.

Nytt hopp för bagarstuga

Vännäs Förslaget var att avslå medborgarförslaget om att bevara och renovera bagarstugan i Vännäs, men en enig kommunstyrelse bytte fot i frågan. "Nu finns det hopp", säger C-ledaren.

Pluggar hemifrån: "Det håller så länge det behövs"

Vindeln Jonna Karlsson från Vindeln är en av alla de gymnasieungdomar som studerar på distans. Hon ser både vissa fördelar med att plugga hemifrån, men också en rad nackdelar.