Tisdag 28 september 2021

Västerbottningen

Cykeln på bilden har inget med olyckan att göra. Foto: PIXABAY

Cyklist omkom efter kollision med lastbil

Under onsdagsförmiddagen omkom en cyklist efter kollision med lastbil på väg 92 i Vännäs. Den omkomne personens familjemedlemmar är underrättade och polisen har utfört en grundlig olycksplatsundersökning.

Vännäs · Published jul 28, 2021 at 16:34

Räddningstjänsten fick under onsdagsförmiddagen larm om en kollision mellan en 75-årig man på cykel och en lastbilschaufför. Kollisionen ägde rum på väg 92 i korsningen mot Lycksele och cyklisten omkom på plats.

– Olyckan fick en väldigt tragisk utgång, säger Roger Westerberg, räddningschef i Vännäs.

Roger Westerberg var först på plats vid olyckan fyra minuter efter inkommet larm klockan 12:20.

Räddningstjänsten var på plats till klockan 15:15 med tre polisbilar en polismotorcykel och tre fordon från räddningstjänsten. Vägen spärrades av och öppnade upp strax efter klockan 15 på onsdagen.

– Lastbilschauffören klarade sig från fysiska skador men är chockad efter olyckan, säger Westerberg.

Händelsen utreds som vållande till annans död och platsen för olyckan dokumenteras bland annat med hjälp av drönare.

Förundersökningsledare Per Rudberg menar att en silverfärad SUV befann sig i området vid tidpunkten för olyckan och sedan svängt vänster mot Lycksele.

– Polisen önskar att personen/ personerna som färdats i bilen kontaktar polisen på 114 14, oavsett om man har sett något eller inte, säger han i ett pressmeddelande från polisen.

 

Fler nyheter från Västerbotten

Rekordresultat glädjer politiker

Vännäs Delårsrapporten för Vännäs kommun visar ett rekordresultat: 54 miljoner kronor. De som har varit med länge i Vännäspolitiken har inte sett något liknande, och oppositionen menar att det är ett bevis för att de hade rätt i att föreslå en skattesänkning.
Västerbottningen rekommenderar

Kartläsare sökte skärmar i Umeå

UMEÅ Under söndagen letade såväl unga som gamla kontroller bland höstfärger i skogen på Hamptjärnsberget utanför Umeå. Umeå OK arrangerade då en av säsongens sista distriktstävlingar i orientering.

Länsstyrelsen avslog överklagande i golfbollsstrid

Bjurholm Backfors gård överklagade miljö- och byggnämndens beslut om att golfklubben gjort tillräckligt för att förhindra att golfbollar kommer på avvägar, en överklagan som länsstyrelsen nu har avslagit.

Tillsammans för byns bästa

Granö Fem företag i Granö sluter sig nu samman i en satsning de kallar för Byns Bästa. Tillsammans anordnar de en besöksdag i byn med förhoppningen om att generera kunder och besökare till området.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport