Måndag 14 juni 2021

Västerbottningen

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

"Det finns sätt att fira smittsäkert"

Trots minskande smittspridning och ökande vaccinering är det viktigt att fira skolavslutningarna på ett smittsäker sätt, understryker regionen.

LÄNET · Published jun 9, 2021 at 14:31

– Ta en fika utomhus med de närmsta, ha en picknick eller boka bord på en restaurangs uteservering. Det finns sätt att fira smittsäkert. Om vi håller ut nu ökar vi möjligheterna att återgå till livet innan pandemin, säger smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

Det gäller även för vaccinerade.

– Personer som har fått sin första dos vaccin för minst tre veckor sedan kan träffa människor från några olika hushåll och även inomhus. Det gäller förutsatt att de inte träffar någon som har symtom eller själva har symtom. Vaccinskyddet är inte hundraprocentigt. Det finns också en liten risk att personer som är vaccinerade kan bli smittade och sprida viruset, utan att själv få symtom. Därför är det viktigt att även du som är vaccinerad fortsätter att följa de allmänna råden, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från Västerbotten

Sofia i nytt långloppsteam

UMEÅ Duktiga skidtjejen Sofia Lindberg, med fokus på långloppsåkning, har klart med ett nytt team inför kommande världscupsäsong.

Jens redo för SM-race

VÄNNÄSBY Jens Högbom stod över första SM-helgen i rallycross men när det nu ska braka loss i Piteå är han på plats. "Bilen går bra och jag är laddad" säger Jens inför årets första SM-tävlingar.
Västerbottningen rekommenderar
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport