Tisdag 27 oktober 2020

Västerbottningen

Uppskjutet! Fotbollspubliken får vänta ytterligare ett tag innan man kan ta plats som här kring Mjölevallen i Sörmjöle. Foto: ARKIV

Distriktsfotbollen skjuts upp

UMEÅ. De västerbottniska fotbollsserierna kom inte igång i slutet av april utan sköts upp till kommande veckoslut.
Nu har de flyttats fram ytterligare till tidigast 13 juni och klart är att det i år bara blir enkelserier.

Länet · Published maj 21, 2020 at 10:15

Redan när seriepremiärerna för fotbollens distriktsserier i Västerbotten – damernas division 3 och herrarnas fyror och femmor – sköts upp förra gången visste vi att det i söndags skulle tas beslut om man istället kunde börja nu 23 maj.

Så blir det inte, nu planeras för seriestart 13 juni och då kommer det att handla om enkelserier där man flyttar ett par, tre höstomgångar till juni månads senare del och spelar resten under hösten. Detta undantaget damernas södertrea som med färre lag ändå kan hinna med en dubbelserie.

Senast 6 juni tas beslut om 13 juni-premiär kan bli verklighet och om inte, ja, då spelar man det ursprungliga höstprogrammet rakt av från månadsskiftet juli/augusti och om man inte kommer igång då, ja, då är läget riktigt bekymmersamt…

Vad gäller länets topplag så kommer Superettan med Umeå FC tidigast att börja 14 juni medan damallsvenskan (Umeå IK) siktar in sig på att sparka igång helgen efter midsommar.

Även gällande landets högsta serier är inga datum definitivt fastställda.

Klart med centrumförening i Vännäs

Vännäs Den sedan länge planerade centrumföreningen i Vännäs har nu bildats och fått en styrelse. Syftet är att lyfta frågor som är viktiga för såväl handel som kommunen.

Carolines favorithäst till en miljon kronor

UMEÅ Det är inte många i princip specialiserade montéhästar inom travsporten som springer in en miljon kronor. För Stöckebördiga Caroline Forsners tioåriga sto Ariel T.Dream blev det verklighet.

Ny rallycrossatsning för Viktor Fahlgren

Vindeln Viktor Fahlgren, Lycksele MK, tog brons i rallycrossens 2150-klass 2019. Sedan har det varit tyst. Skälet är att han köpt och bygger om Thomas Rådströms WRC-meriterade Hyundai Accent.

Oklart vad som orsakade branden

Hörnsjö Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden vid en fastighet i Hörnsjö i slutet av september då 178 fordon totalförstördes och en fastighet brann ner till grunden.