Lördag 8 augusti 2020

Västerbottningen

"Olofsfors bruk är väldigt genuint och unikt", säger Sebastian Reichlin, konstsmed från Örträsk som i tio års tid haft Olofsfors julmarknad som en av sina hållpunkter i advent. Foto: ARKIV/FREDRIK BJÄRNESAND

Ej marknad i Olofsfors

Konsthantverkare, smeder och lucia till häst med tindrande tärnor i följet. Nej, det blir ingen julmarknad på Olofsfors bruk i år.
– Tråkigt att höra, säger Sebastian Reichlin, konstsmed i Örträsk.

Olofsfors · Published okt 17, 2019 at 10:15

Julmarknaden på Olofsfors bruk är en långvarig tradition som på senare år slagit besöksrekord på löpande band. Men i år blir det inget firande. Ombildningar bland personalen och flera nya aktörer gör att evenemanget pausas.

– En sådan marknad kräver mycket planering långt i förväg så det är praktiskt omöjligt. Vi handlare gör julfint ändå och tar emot alla besökare med öppna armar, säger Anette Öberg, tidigare marknadsansvarig och fortsatt handlare på bruket.

Sebastian Reichlin, konstsmed i Örträsk, har varit en återvändande attraktion med sin brinnande ässja.

– Jag har varit med de senaste tio åren. Marknadens styrka har varit den genuina miljön. Hoppas den är tillbaks nästa år.

Olofsfors bruk är väldigt genuint och unikt.

Försvunna pojken hittad

Umeå Under onsdagskvällen rapporterades en pojke försvunnen vid Yttersjöviken. Sökinsatserna efter pojken var omfattande och vid 19.30 tiden kunde pojken hittas relativt välbehållen.