Torsdag 14 november 2019

Västerbottningen

"Olofsfors bruk är väldigt genuint och unikt", säger Sebastian Reichlin, konstsmed från Örträsk som i tio års tid haft Olofsfors julmarknad som en av sina hållpunkter i advent. Foto: ARKIV/FREDRIK BJÄRNESAND

Ej marknad i Olofsfors

Konsthantverkare, smeder och lucia till häst med tindrande tärnor i följet. Nej, det blir ingen julmarknad på Olofsfors bruk i år.
– Tråkigt att höra, säger Sebastian Reichlin, konstsmed i Örträsk.

Olofsfors · Published okt 17, 2019 at 10:15

Julmarknaden på Olofsfors bruk är en långvarig tradition som på senare år slagit besöksrekord på löpande band. Men i år blir det inget firande. Ombildningar bland personalen och flera nya aktörer gör att evenemanget pausas.

– En sådan marknad kräver mycket planering långt i förväg så det är praktiskt omöjligt. Vi handlare gör julfint ändå och tar emot alla besökare med öppna armar, säger Anette Öberg, tidigare marknadsansvarig och fortsatt handlare på bruket.

Sebastian Reichlin, konstsmed i Örträsk, har varit en återvändande attraktion med sin brinnande ässja.

– Jag har varit med de senaste tio åren. Marknadens styrka har varit den genuina miljön. Hoppas den är tillbaks nästa år.

Olofsfors bruk är väldigt genuint och unikt.

Mer elström ska på export

Länet Svenska staten satsar nu miljardbelopp på att bygga om stamnätet i Sverige så att mer elström ska kunna exporteras till södra Sverige.

Protes mot elnätspriser lämnas till minister

Vännäs I maj startade Vännäsbon Bitte Torbjörnsdotter ett uppror för att markera sitt missnöje mot att Vännäs toppar listan över landets högsta elnätsavgifter.

Halkbana i Hörnefors till salu: "Finns intressenter"

Hörnefors Sveriges trafikutbildares riksförbund, STR, har velat sälja halkbanan i Hörnefors i över ett år, men har inte kommit överens med intressenterna. Nu när en mäklare har tagit över ser det ljusare ut.

Omstridd sarg tillbaka

Bjurholm I veckan började riksbekanta hockeysargen i Bjurholm att byggas – denna gång av kommunen.