Måndag 14 juni 2021

Västerbottningen

Fler vaccineringstider och ny utförare i länet

Nu börjar en extern aktör, Vaccina, att vaccinera mot covid-19 i delar av länet.

Länet · Published jun 1, 2021 at 14:36

Enligt avtalet med regionen ska Vaccina börja vaccinera i Skellefteå och Norsjö under nästa vecka och två veckor senare i Bjurholm, Vännäs, Nordmaling, Vindeln och Robertsfors.

– Vi har planerat inför det här en längre tid och upphandlingen gjordes för flera månader sen. Vi använder den externa utföraren som en säkerhetsåtgärd att nå vaccinmålet och att kunna fortsätta bedriva vård för västerbottningarna på hälsocentralerna, alla ska känna sig trygga i att kunna söka vård i sommar via primärvården, säger vaccinsamordnare Ronny Lestander.

Det släpps också fler bokningsbara tider i länet.

– Just nu läggs det ut bokningsbara tider i Skellefteå för nästa vecka, inom kort kommer tider för veckorna därefter och för fler orter, säger Ronny Lestander.

Fler nyheter från Västerbotten

Sofia i nytt långloppsteam

UMEÅ Duktiga skidtjejen Sofia Lindberg, med fokus på långloppsåkning, har klart med ett nytt team inför kommande världscupsäsong.

Jens redo för SM-race

VÄNNÄSBY Jens Högbom stod över första SM-helgen i rallycross men när det nu ska braka loss i Piteå är han på plats. "Bilen går bra och jag är laddad" säger Jens inför årets första SM-tävlingar.
Västerbottningen rekommenderar
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport