Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

På Norrlands universitetssjukhus kommer det att finnas fler vårdplatser än vanligt under sommaren. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Fler vårdplatser än vanligt i sommar

Länet · Published jun 11, 2020 at 16:28

Som vanligt minskar den planerade vården i Region Västerbotten under sommaren men med tanke på coronapandemin kommer fler vårdplatser än vanligt att finnas för att ta emot patienter med covid-19.

På sjukhusen i Umeå, Skellefteå och Lycksele hålls ungefär 70 procent av vårdplatserna öppna och vid sjukstugorna är antalet vårdplatser i princip samma antal som under förra sommaren.

På grund av bemanningsproblem kommer covidpatienter att flyttas från Skellefteå till Umeå under sommaren.

– Våra sjukhus samarbetar hela tiden med varandra och har gjort så även under pandemin. Covid 19-patienter från Skellefteå kan vara trygga med att de får en mycket god vård vid Nus, även fast vi förstår att det känns allra bäst att vistas på sitt hemsjukhus, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

Om coronaläget skulle förvärras finns beredskap för det, menar hon:

– Om läget förvärras i sommar med ökad smittspridning har vi en strategi och plan för att hantera detta. Vi har fler öppna vårdplatser och en beredskap inom framförallt IVA och infektion för att vårda patienter med covid-19.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport