Tisdag 26 maj 2020

Västerbottningen

Flicka död i skidolycka

En 13-årig flicka omkom i en skidolycka i Kittelfjäll under måndagen. Det mesta tyder på att flickan krockat med ett träd under ett åk i en opistad backe.

INLANDET · Published apr 16, 2019 at 20:40

Flickan kom från Umeå och deltog i ett familjeläger som hade arrangerats av en kyrka i länet.

Hur olyckan gått till är inte fullt klarlagt. Flickan åkte i en backe med en kamrat när olyckan inträffade. Skoter från Kittelfjäll-anläggningen var snabbt på plats.

Flickan fördes ned till sjukrummet vid Kittelfjällanläggningen. Där inleddes omedelbart hjärt- och lungräddning. En stund därefter anlände en ambulanshelikopter med läkare till Kittelfjäll. Vårdpersonalen gjorde flera återupplivningsförsök, men den unga flickans liv gick inte att rädda.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Enligt polisens kommunikatör Malin Axroth betraktar polisen den tragiska händelsen som en tragisk olycka.

Butiker får fler gratishyror

Vännäs Först bjöd Henna Fastigheter sina lokala handlare på hyran för april. Nu har fastighetsbolaget förlängt gratishyran till maj och juni. "Effekterna av pandemin fortsätter", säger en delägare.

7-Mila vill växa

Vindeln/Robertsfors Trots bedrövligt väder körde 600 deltagare långloppsklassikern i våras. Nu görs en satsning på framtiden. "Vi har ju haft målet att komma upp i 1500 deltagare", säger 7-Milas ordförande.