Måndag 16 september 2019

Västerbottningen

Foto: ARKIV/FREDRIK BJÄRNESAND

Förskolan Dalabo stängs i Vitvattnet

Bjurholm/Vitvattnet · Published apr 3, 2019 at 12:30

Bjurholms kommun ämnar inte driva förskolan Dalabo vidare i egen regi från och med 1 augusti 2019. Det beslutade Kultur- och utbildningsnämnden vid ett extrainsatt möte i måndags.

– Vi har lämnat dörrarna öppna för att personal på plats ska ha möjlighet att driva vidare i sin egen regi, men med nuvarande ekonomiska situation är det inte försvarbart för kommunen, säger Bengt Sundling (M), ordförande KUN.

Kultur- och utbildningsnämnden har även gett skolchefen i uppdrag att ta fram besparingsförslag på 670 000 kronor till 1 miljon kronor för innevarande verksamhetsår 2019, samt 2 till 2,3 miljoner kronor kommande år 2020.

Förslaget ska presenteras för KUN den 6 maj.

Kultur- och utbildningsnämnden gjorde i fjol ett negativt resultat i förhållande till budget på 6 496 000 kronor.

Flera kyrkor sparar och bevarar i länet

Länet Nu får Energimyndighetens projekt Spara & Bevara fortsatta medel för att främja utvecklingen av energieffektivisering i kulturhistoriskt intressanta byggnader.

Döms efter tvist med kommunen

Brån En man döms för egenmäktigt förförande efter att han fraktat bort grus och vägmaterial från en väg i Brån.

Socialnämnden ska spara stort

Bjurholm Bjurholms kommun gjorde ett underskott på 14,9 miljoner kronor 2018. Nu väntar stora besparingar i flera verksamheter, bland annat inom socialnämnden som föreslås spara...

Ridhuskrisen: KS sa nej till ridklubbens nya avtal

Vindeln Under tisdagens kommunstyrelsemöte röstade majoriteten för att inte skriva på det föreslagna avtalet med fastighetsägaren.