Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Regionen fortsätter att uppmana till vaccination för de som inte redan genomgått det. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Fortsatt ökad smittspridning i Västerbotten

För tredje veckan i rad ökar antalet nyupptäckta fall av covid-19 i Västerbotten – men inga nya fall upptäcktes i södra Lappland.

LÄNET · Published sep 27, 2021 at 14:04

– Det är fortfarande viktigt att vi alla stannar hemma och testar oss om vi blir sjuka. Det gäller även vid milda symtom och om du är fullvaccinerad, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

Flest nya fall upptäcktes i Skellefteåområdet medan det bland södra Lapplands folkbokförda inte hittades några nya fall alls under veckan.

– Pandemin är på inga sätt över, vi kommer att få leva med den länge. Det är viktigt att fortsätta vara klok och följa det aktuella läget. Som vi har lärt oss tidigare under pandemin kan det svänga snabbt, och då behöver vi vara beredda att agera, säger Stephan Stenmark.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport