Måndag 25 januari 2021

Västerbottningen

"Fortsatt väldigt många som smittas just nu"

Under förra veckan bekräftades 761 fall av covid-19 i Västerbotten. Majoriteten fanns i Norsjö- och Skellefteåområdet medan antalet nya fall i södra Lappland och Umeåområdet minskat något.

Länet · Published nov 23, 2020 at 13:28

– Även om det ser ut som om en inbromsning i delar av länet är det fortsatt väldigt många som smittas just nu och läget är fortsatt mycket allvarligt. De skärpta råden om att undvika att umgås med andra, inte resa, inte besöka allmänna platser och inte gå på evenemang och aktiviteter gäller fortfarande, säger Stephan Stenmark.

19-39-åringar är fortfarande den mest smittade gruppen i länet men både 0-18-åringar och 40-59-åringar ökar.

– En tolkning av personer i åldersspannen som smittats är att vi ser allt fler tonåringar med covid-19 och även deras föräldrar, vilket beror på smitta inom familjer och de som bor tillsammans, berättar Stephan Stenmark.

Totalt analyserades närmare 1 000 prover i Västerbotten och drygt 7 procent var positiva.

Fler nyheter från Västerbotten

Bybor vill ha bort skrotbilar

Bredträsk Ett 20-tal skrotbilar som ansamlats på en fastighet mitt i byn upprör flera bybor. Nu kräver de att kommunen gör någonting åt saken.
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport