Onsdag 22 januari 2020

Västerbottningen

Roger Westerberg blir ny räddningschef i Vännäs och Bjurholms kommuner. Foto: Vännäs kommun

Han blir ny räddningschef

Nu är det klart vem som tar över som räddningschef i Vännäs och Bjurholms kommuner.

Vännäs/Bjurholm · Published dec 5, 2019 at 19:15

Det blir Roger Westerberg som efterträder Conny Eriksson som räddningschef. Han har arbetat drygt 30 år inom räddningstjänsten i Vännäs kommun, både som deltidsbrandman och styrkeledare.

– Det känns spännande med den här nya utmaningen. Sedan tidigare vet jag hur arbetet kring utryckningen fungerar men det kommer även vara mycket nytt. Till exempel det som inte har med blåljusverksamhet att göra, utan som är mer strategiskt arbete kring till exempel beredskapsfrågor, säger Roger Westerberg.

Westerberg tillträder som räddningschef den 9 mars nästa år. Han kommer även ha uppdraget som räddningschef i beredskap i Vännäs, Bjurholm och Nordmaling.

Kommunal oro för vägbelysning

Umeåregionen Trafikverket föreslås ta över ansvaret för kommunala belysningsstolpar på statliga vägar ute i kommunerna. Men kommunerna får först bekosta upprustningen. Alternativet är att de rivs.

Storskalig cidersatsning

Vännäsby Brännlands cider har sökt och beviljats drygt nio miljoner kronor i stöd för en storskalig satsning på en anläggning för äppelodling på tio hektar.