Måndag 6 juli 2020

Västerbottningen

I natt: Flera brott i Tväråbäck

Polisen ryckte ut till Tväråbäck efter larm om en stulen pick up och ett inbrottsförsök på en och samma natt.

Tväråbäck · Published apr 17, 2019 at 13:30

Under onsdagsmorgonen larmades polisen om att en pick up hade stulits under natten. Någon timme senare fick polisen samtal om att en bil stod stilla på E12 vid Tväråbäck, och det visade sig att bilen var stulen från Lycksele. Bilen bärgades från platsen för att den stod trafikfarligt till.

Under natten skedde även ett inbrottsförsök i en villa i Tväråbäcksområdet. Några personer sågs lämna platsen när de blev upptäckta. Det är oklart om något har stulits.

Fotbollsplaner i norr märks ut på kartan

Länet Fotbollsplaner och idrottsplatser är kulturmiljöer som inte får glömmas bort. Kristoffer Wallgren, med rötterna i Vebomark, märker ut norrländska fotbollsplaner på karta.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.

Företagsklimat sätts på prov

Nordmaling Svenskt Näringsliv har presenterat undersökningen som ligger till grund för deras ranking av alla kommuners företagsklimat. Coronakrisen sätter kommunerna på svåra prov, konstaterar de.