Tisdag 25 februari 2020

Västerbottningen

Foto: WIKICOMMONS

Ja till gym i Bjurholm

Castorhallen i Bjurholm ekonomisk förening har av Allmänna Arvsfonden beviljats 5 020 000 kronor till bygget av en gym- och motionslokal i anslutning till Castorhallen.
– Vi är jätteglada att vi fick det beviljat, dessutom med den maximala summa man kan få, säger Kurt Ivan Sandberg, styrelseledamot.

Bjurholm · Published jun 5, 2019 at 17:30

Det är Arvfsfondsdelegationen som meddelat att ansökan om en gym- och motionshall i Bjurholm beviljats. Bjurholms kommunstyrelse godkände redan i november ett lån på fem miljoner kronor till projektet, under förutsättning att Arvsfonden också skulle bevilja medel.

– Jätteroligt, nu kan vi ju börja planera på riktigt, vi har egentligen bara gått och avvaktat beskedet, men nu blir det verklighet, säger Kurt Ivan Sandberg.

– Vi ska sammanträda redan i början av nästa vecka för att spalta upp vad som är nästa steg och vilka regler som gäller.

Önskemålet om ett nytt och bättre gym har funnits åtminstone 10-15 år, sedan den ekonomiska föreningen uppförde Castorhallen i egen regi.

– Gymmet har hittills varit inrymt i ett skyddsrum som inte är så ändamålsenligt.

Enligt ritningen ska den nya hallen placeras mellan simhallen och Castorhallen.

– Det ska finnas spinning, boule och café. Det finns även utrymme för tre fyra bowlingbanor, men det skulle kosta ytterligare och blir en senare fråga, säger Sandberg, som nu ser ett samlat kultur- och fritidsområde framför sig.