Måndag 14 juni 2021

Västerbottningen

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Lägsta antal smittade sedan i höstas

Smittspridningen i Västerbotten är lägre än på länge – men smittskyddsläkare Stephan Stenmark understryker vikten av att fortsätta följa rekommendationerna.

LÄNET · Published jun 7, 2021 at 12:35

Förra veckan testades 181 personer i länet positivt för covid-19, det lägsta antalet sedan slutet av oktober förra året.

– Det är färre fall i hela länet. 126 personer i Umeåområdet testades positivt, 44 i Skellefteåområdet, 6 i södra Lappland och 5 som inte är folkbokförda i Västerbotten, säger Stephan Stenmark.

Han fortsätter:

– Det är positivt att den stabiliserade trenden fortsätter även denna vecka. Den smittspridning som trots allt sker beror på våra beteenden och handlanden i vardagen. Det går alltså att påverka genom att följa de nationella råden.

Sedan 1 juni gäller de nationella råden även i Västerbotten.

– Undvik trängsel i alla sammanhang, även i handel och kollektivtrafik. Handla ensam, umgås i en mindre krets, res smittsäkert, stanna hemma när du är sjuk och testa dig vid symtom. Använd munskydd i särskilda situationer som kollektivtrafik och när du inte kan hålla avstånd, påminner Stephan Stenmark.

Fler nyheter från Västerbotten

Sofia i nytt långloppsteam

UMEÅ Duktiga skidtjejen Sofia Lindberg, med fokus på långloppsåkning, har klart med ett nytt team inför kommande världscupsäsong.

Jens redo för SM-race

VÄNNÄSBY Jens Högbom stod över första SM-helgen i rallycross men när det nu ska braka loss i Piteå är han på plats. "Bilen går bra och jag är laddad" säger Jens inför årets första SM-tävlingar.
Västerbottningen rekommenderar
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport