Lördag 28 november 2020

Västerbottningen

Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Mer provtagning – men inga antikroppstester för länets allmänhet

Länet · Published jun 24, 2020 at 15:50

Det blir ingen antikroppstestning för allmänheten under sommarmånaderna juni, juli och augusti i Västerbotten.

– Istället prioriterar vi att ge fler invånare med symtom provtagning för att upptäcka en pågående infektion. Provet tas i näsan med en pinne som fångar upp virus och bakterier. Även den som har milda symtom på covid-19 kan kontakta sin hälsocentral eller sjukstuga för att lämna prov efter bedömning av vårdpersonal, berättar Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare.

Svar på ett sådant prov kommer oftast inom två dagar, enligt Region Västerbotten.

Smittoläget i länet ser ut att vara fortsatt stabilt och allt färre vårdas på sjukhus.

– Sedan den 10 april har antalet inneliggande patienter minskat och vi har idag en stabil situation i vårt län både vad gäller smittade personer och hur många som behöver vård. Med det sagt är det fortsatt viktigt att följa råden och tillsammans bromsa smittan för att på sikt kunna återgå till en normal situation, säger Gunilla Persson.

Fler nyheter från Västerbotten

Uppskjutet för Vännäs HC

VÄNNÄS I söndags skulle Vännäs HC ha hemmamatchat mot Kalix men matchen blev uppskjuten då norrbottningarna hade ett flertal förkylda spelare och en bekräftat coronasmittad i lagets närhet.
Västerbottningen rekommenderar

Annorlunda år för RF-Sisu

UMEÅ Idrottsrörelsen har haft det turbulent sedan ett drygt halvår tillbaka. "Vi har haft andra arbetsuppgifter än normalt", säger länsidrottschefen Niclas Bromark på RF-Sisu Västerbotten.

Kliver av som ansvariga för Tvåälvsleden

Vindeln Naturskyddsföreningen i Vindeln kommer inte längre stå kvar som ansvariga för driften av Tvåälvsleden mellan Vindeln och Granö. Nu söker kommunen en ny aktör.

Julmarknaden inställd

Rundvik Julmarknaden i Rundvik sista helgen i november är inställd. – Går inte att arrangera en marknad i dessa tider, skulle vi köra skulle i få på pälsen, säger Maria Vigström, Alex och Dåda Re-designbutiken.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport