Tisdag 28 september 2021

Västerbottningen

Västerbottens vaccinsamordnare Ronny Lestander. Foto: REGION VÄSTERBOTTEN

Mest smitta bland unga och ovaccinerade i länet

Förra veckan testade 157 personer i Västerbotten positivt för covid-19, med bland annat en kraftig ökning av smittade i Skellefteåområdet.

LÄNET · Published aug 30, 2021 at 13:33

– Smittan minskar i länet men ökar i Skellefteåområdet, där fall från ett par kluster bidrog. I Skellefteå jobbar man nu med att öka vaccinationstäckningen. Vi har tidigare haft dåligt om tider i till exempel Skellefteå på grund av vaccinationstillgång och bemanning. Just nu finns det möjlighet att boka tid på de flesta hälsocentralerna i Skellefteå, informerar regionens smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

Det är framför allt i åldrarna mellan 10 och 29 år som smittspridningen sker, enligt Region Västerbotten.

– Vi tittar på en mängd olika alternativ till hur det ska vara så smidigt som möjligt för våra yngre invånare att vaccinera sig, säger vaccinsamordnare Ronny Lestander.

Fler nyheter från Västerbotten

Rekordresultat glädjer politiker

Vännäs Delårsrapporten för Vännäs kommun visar ett rekordresultat: 54 miljoner kronor. De som har varit med länge i Vännäspolitiken har inte sett något liknande, och oppositionen menar att det är ett bevis för att de hade rätt i att föreslå en skattesänkning.
Västerbottningen rekommenderar

Kartläsare sökte skärmar i Umeå

UMEÅ Under söndagen letade såväl unga som gamla kontroller bland höstfärger i skogen på Hamptjärnsberget utanför Umeå. Umeå OK arrangerade då en av säsongens sista distriktstävlingar i orientering.

Länsstyrelsen avslog överklagande i golfbollsstrid

Bjurholm Backfors gård överklagade miljö- och byggnämndens beslut om att golfklubben gjort tillräckligt för att förhindra att golfbollar kommer på avvägar, en överklagan som länsstyrelsen nu har avslagit.

Tillsammans för byns bästa

Granö Fem företag i Granö sluter sig nu samman i en satsning de kallar för Byns Bästa. Tillsammans anordnar de en besöksdag i byn med förhoppningen om att generera kunder och besökare till området.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport