Lördag 28 november 2020

Västerbottningen

Misstänkt grov misshandel i Nordmaling

En 60-årig man, hemmahörande i en av Umeåregionens kranskommuner, sitter på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel i nära relation. Misshandeln begicks i Nordmaling.

Nordmaling · Published jan 10, 2020 at 15:10

Petra Lundberg, förundersökningsledare vid enheten som handlägger brott i nära relationer på Åklagarkammaren i Umeå, är med hänsyn till rådande förundersökningssekretess sparsam med information om vilken gärning som föranlett häktningen.

– Jag kan inte lämna ut mer information än att brottet är begånget i Nordmaling och rör sig om en grov misshandel i nära relation, säger Lundberg.

– Utredningen kommer att fortgå genom förhör med målsägande men även personer i närheten. Jag har även begärt in rättsintyg och en brottsplatsundersökning är gjord, säger hon.

Häktningsframställan gjordes av en jouråklagare vid Lycksele tingsrätt den 4 januari. Häktningsframställan gällde ursprungligen misstanke om synnerligen grov misshandel, vilket av tingsrätten bedömdes som grov misshandel.

Häktningen överklagades till Hovrätten, som avslog den misstänktes begäran.

– Nu inväntar jag resultatet av undersökningarna och förhören, sedan tar jag ställning till om det blir ett åtal, säger Petra Lundberg.

Åtal ska vara väckt senast den 17 januari.

Fler nyheter från Västerbotten

Uppskjutet för Vännäs HC

VÄNNÄS I söndags skulle Vännäs HC ha hemmamatchat mot Kalix men matchen blev uppskjuten då norrbottningarna hade ett flertal förkylda spelare och en bekräftat coronasmittad i lagets närhet.
Västerbottningen rekommenderar

Annorlunda år för RF-Sisu

UMEÅ Idrottsrörelsen har haft det turbulent sedan ett drygt halvår tillbaka. "Vi har haft andra arbetsuppgifter än normalt", säger länsidrottschefen Niclas Bromark på RF-Sisu Västerbotten.

Kliver av som ansvariga för Tvåälvsleden

Vindeln Naturskyddsföreningen i Vindeln kommer inte längre stå kvar som ansvariga för driften av Tvåälvsleden mellan Vindeln och Granö. Nu söker kommunen en ny aktör.

Julmarknaden inställd

Rundvik Julmarknaden i Rundvik sista helgen i november är inställd. – Går inte att arrangera en marknad i dessa tider, skulle vi köra skulle i få på pälsen, säger Maria Vigström, Alex och Dåda Re-designbutiken.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport